دبیرکل سازمان ملل متحد:

لفاظی‌های تهدیدآمیز در خاورمیانه پیامدهایی زیان‌بار دارد

بان کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل متحد در دیدار با محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌دولت ایران، گفته است که استفاده از لفاظی‌های تحریک‌کننده، تهاجمی و تهدیدآمیز از سوی کشورهای منطقه خاورمیانه می‌تواند پیامدهایی زیان‌بار به دنبال داشته باشد.

به گزارش دفتر رسانه‌های سازمان ملل متحد، آقای بان همچنین از ایران خواست تا تمهیدات لازم را برای جلب اطمینان جامعه بین‌الملل نسبت به صلح‌آمیز بودن ماهیت برنامه هسته‌ای خود در پیش بگیرد.

کشورهای غربی ایران را متهم می‌کنند که در چارچوب فعالیت‌های هسته‌ای خود اهدافی نظامی را دنبال می‌کند، ولی ایران همواره این اتهامات را رد کرده است.

به گزارش بی بی سی، تحولات سوریه و خاورمیانه از دیگر محورهای مذاکرات آقای بان با رئیس‌جمهور ایران در نیویورک اعلام شده است.

دبیرکل سازمان ملل متحد نسبت به بدتر شدن وضعیت در سوریه هشدار داد و بر آثار ویرانگر این درگیری‌ها در وضعیت غیرنظامیان و امور بشردوستانه تاکید کرد.

‘ورطه لجبازی’

خبرگزاری رسمی ایران (ایرنا) گزارش داده است که رئیس‌جمهور ایران نیز در این دیدار بر ضرورت پایان هرچه سریع‌تر درگیری‌ها در سوریه تاکید کرده و گفته است که همه باید به آغاز گفت‌وگو براساس عدالت بین طرف‌های مختلف در سوریه کمک کنند.

او با اشاره به تشکیل گروهی ویژه در جنبش عدم تعهد برای کمک به حل بحران سوریه، اظهار امیدواری کرد که اخضر ابراهیمی، نماینده مشترک سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب در امور سوریه با این گروه همراهی کند تا بتواند نقش موثرتری در سوریه داشته باشد.

احمدی‌نژاد همچنین گفته است که ادامه وضع کنونی درباره موضوع هسته ای ایران “به نفع هیچ‌کس نیست.”

او گفت: امروز موضوع هسته‌ای ایران “به ورطه لجبازی افتاده است” و اگر همه برای کاهش دیدگاه‌های منفی تلاش کنند، در حال مسئله موفق‌تر خواهیم بود.

وی همچنین مدعی شد: ایران معتقد به آن نیست که پاسخ تهدید را با تهدید بدهد.

با این حال، او خواهان محکوم شدن تهدیدهای اسرائیل علیه ایران شد و گفت که باید شرایطی را که به اسرائیل “اجازه می‌دهد روزانه سایر کشورها را تهدید به حمله نظامی کند، اصلاح شود.”

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله