انتقاد یک فعال کارگری از واردات بی رویه

بازار نوشت افزار به رقبای خارجی واگذار شده است

یک کار‌شناس مسائل کارگری معتقد است: صنعت نوشت‌افزار در ایران هرگز صنعتی منسجم، با برنامه و دارای تشکلی قوی نبوده و مجموعه این عوامل شرایط را برای داغ شدن بازار محصولات وارداتی در کشور فراهم کرده است.

به گزارش ایلنا اسماعیل حق پرستی با اشاره به افزایش محصولات متنوع نوشت افزاری در بازار تهران گفت: در حالی که این روز‌ها مسئولان در شعار مشغول کنترل و ساماندهی واردات کالا و محصولات خارجی به کشور هستند، بازار داخلی در بسیاری از حوزه‌ها به تولیدكنندگان خارجی تقدیم شده است.

دبیر خانه کارگر تهران با بیان اینکه سهم تولیدات داخلی از بازار نوشت‌افزار بسیار ناچیز است افزود: انواع نوشت افزار خارجی که عمدتا از کشورهای جنوب شرقی آسیا با طرح‌ها و رنگهای مختلف وارد بازار ایران شده‌اند فرصتی برای رقابت محصولات ایرانی باقی نگذاشته‌اند.

به اعتقاد او نگاه دولت به تولید‌ات داخلی اقتصادی نبوده و قیمت تمام شده یک محصول داخلی با مشابهه خارجی خود تناسبی ندارد.

حق پرستی اضافه کرد: از جمله این حوزه‌ها می‌توان به بازار نوشت افزار اشاره کرد که قیمت این محصولات با توجه به نزدیکی ماه مهر و فصل بازگشایی مدارس بسیار افزایش داشته است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به فعالیت زیر زمینی تولید کنند گان دفتر اشاره کرد و گفت: فعالیت این بخش از تولید لوازم التحریر بیشتر زیر زمینی بوده و کارخانه یا واحدی که به صورت قانونی فعالیت مشخص داشته باشد وجود ندارد و به همین جهت نظارت دولت بر این تولید کنندگان متخلف محدود شده است.

این فعال کارگری ادامه داد: باتوجه به افزایش قیمت کاغذ و همچنین افزایش قیمت حامل‌های انرژی بسیاری از همین تولید کنندگان زیر زمینی دفتر که در بازار تهران فعالیت می‌کنند قیمتهای محصولات خود را افزایش داده‌اند.

واردات بی رویه کالای خارجی و پیش خور کردن منابع زیر زمینی  به عنوان دو نقیصه اصلی اقتصاد ایران از سوی کارشناسان اقتصادی عنوان شده است. بر مبنای این سیاست ها تولید داخلی تضعیف شده  و بسیاری از محصولات داخلی در رقابت با محصولات خارجی میدان را واگذار می کنند.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله