مولانا عبدالحمید با تاکید بر مشکلات اهل سنت کشور:

سربازان اهل سنت در پادگان‌ها به خاطر عدم اقتدا به امام شیعه بازداشت میشوند

مولانا عبدالحمید، رئیس شورای هماهنگی مدارس دینی اهل سنت سیستان و بلوچستان در جلسه مدیران مدارس دینی استان که روز چهارشنبه 15 شهریور در محل دفتر ایشان برگزار گردید با اشاره به برخی نکات اخلاقی  گفت: مسئله مهم دیگر، استقلال مسایل مذهبی ما است، که مسایل مذهبی باید استقلالشان را حفظ کنند. قانون اساسی به ما آزادی داده است. استقلال در مسایل مذهبی مخالف با قانون نیست. در دین اسلام هم آزادی است و کتاب الله و سنت پیامبر هم به ما آزادی داده است تا افکار و اعتقاداتمان را به هیچ کسى وابسته نکنیم و مستقل نگه داریم.

ایشان افزود: امروزه متاسفانه بازار حراج ایمان فراوان است. برخی ایمان خود را در مقابل صد هزار و شخصی دیگر ایمانش را به یک میلیون تومان به حراج می گذارد. فردی که قسم دروغین می خورد در حقیقت ایمانش را به حراج گذاشته است. کسی که عهدشکنی یا وعده خلافی می کند در حقیقت ایمان را به حراج می گذارد. افردی که بخاطر منصب و یا پول دست به خیانت میزنند، ایمانشان را به حراج می گذارند.

مولانا عبدالحمید ادامه داد: اما آنچه بسیار سخت و تکان دهنده است این است که یک عالم یا روحانی ایمانش را به حراج بگذارد و دینش را بفروشد و خدا را از دست بدهد. این امکان پذیر نیست که شخصی بگوید من هم ایمانم را دارم و هم فلان کار را که با دین و ایمان در تضاد است انجام میدهم.

شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید با اشاره به ضرورت هوشیاری نسبت به استقلال مساجد و مدارس در استان، گفت: فضل و احسان خداوند است که تا کنون مدارس و مساجد در استان سیستان و بلوچستان در اختیار خود اهل سنت قرار دارند، زیرا این مساجد و مدارس توسط خود اهل سنت تاسیس شده اند و باید به دست خود آنها بمانند و به هر صورتی که صلاح می دانند آنها را اداره کنند و قانون هم همین است. بحمد الله از طرف دولت یا نظام نیز اجباری نیست که حتما شما مدارس خود را باید وابسته به دولت کنید؛ حاکمیت بر این امر اجباری ندارد و شورای امور مدارس نیز چنین قصدی ندارد؛ وی افزود: ما نظارت نظام را قبول داریم و مشورت را نیز می پذیریم در صورتی که خیر و صلاح ما در آن باشد، ولی آنچه که ما بر آن تاکید داریم این است که استقلال مدارس دینی حفظ شود.

ایشان با اشاره به بیداری اسلامی در جهان اسلام افزود: این بیداری اسلامی که در کشورهای اسلامی مشاهده می کنیم و زنان و مردان به طرف اسلام رجوع می کنند و خودشان را به کشتن می دهند، چنانچه در سوریه در مصر، تونس و لیبی این بیداری اسلامی آمده است؛ رهبران این بیداری، علما، روشنفکران و اندیشمندان هستند که با مردمشان در ارتباط هستند و آنها را راهنمایی می کنند.

هنوز اهل سنت در کلان شهرها برای برپایی نماز با مشکل مواجه هستند

مولانا عبدالحمید با اشاره به مشکلاتی که اهل سنت در کشور دارند، علما را به فعالیت و تلاش بیشتر فراخواند و افزود: اهل سنت در کشور مشکلاتی دارند که شما هم در جریان هستید؛ در پادگانهای نظامی اجازه ادای نماز با جماعت داده نمی شود و سربازان اهل سنت با مشکلاتی مواجه هستند. شکایاتی به ما رسیده و ما از طریق مسئولین پیگیری می کنیم. در تهران اهل سنت نتوانستند نماز عید را برپا کنند؛ برای اقامه نماز جمعه مشکلاتی دارند؛ در دیگر کلان شهرها مثل اصفهان که دهها هزار اهل سنت از طبقات مختلف چه بصورت کارگر یا دانشجو هستند، نیز با همین مشکل در امر نماز و برپایی مراسمشان مواجه هستند. در یزد و کرمان از ادای نماز با جماعت منع می شوند. خیلی ها در سربازخانه ها بخاطر ادای نماز بازداشت شده اند، که چرا در نماز به  امام شیعه مذهب اقتدا نمی کنید!

ایشان افزود: ما پیگیر این مسئله هستیم و گفتیم که قرار نیست که شما دو مذهب را یکی کنید. این کارها نشان میدهد که افرادی  قصد دارند دو مذهب را یکی کنند. دو مذهب باید با هم وحدت و اخوت داشته باشند؛ شیعه نماز خودش را بخواند و اهل سنت  نماز خودش را بخواند. مشکلات و مسایلی است که اقتضا می کند هر کسی طبق مذهب خودش نمازش را بخواند. ما هرگز این انتظار را نداریم که برادر شیعه بیاید پشت سر ما نماز بخواند.

این از جمله مشکلاتی است که اهل سنت با آن در داخل کشور مواجه هستند.

رئیس شورای هماهنگی مدارس دینی اهل سنت سیستان و بلوچستان در پایان سخنانش خاطرنشان کرد: لازم است مشکلات را بشناسیم و روی آن فکر کنیم و دور اندیشی داشته باشیم. وقتی علما از رسیدگی به این مشکلات شانه خالی کنند، چه کسی به این مشکلات رسیدگی کند

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله