نیویورک تایمز مدعی شد:

ایران با کنترل چهار بانک عراقی تحریم‌ها را دور می‌زند

روزنامه «نیویورک تایمز» در گزارشی مدعی شد مقامات عراقی نزدیک به نوری المالکی نخست‌وزیر این کشور با کمک شبکه‌ای متشکل از موسسات مالی و نفتی، ایران را در دور زدن تحریم‌ها یاری می‌کنند.

به گزارش دویچه ووله، این روزنامه در گزارش خود که روز شنبه (۱۸ آگوست۲۸ مرداد) منتشر شده تصریح می‌کند که این کمک‌ها با استفاده از انجام عملیات قاچاق نفت برای تامین منابع ارزی صورت می‌گیرد.

نیویورک تایمز تصریح می‌کند که باراک اوباما رییس‌جمهور ایالات متحده آمریکا ماه گذشته میلادی، پس از اطلاع از این موضوع، دستور توقف معاملات میان سیستم بانکی آمریکا و یک بانک کوچک عراقی با نام «بانک اسلامی ایلاف» را که معاملاتی به ارزش میلیون‌ها دلار از طرف بانک‌های ایرانی انجام می‌داده، صادر کرده است.

کار‌شناسان بانکی به نیویورک تایمز گفته‌اند که «بانک اسلامی ایلاف» در حراج روزانه بانک مرکزی عراق حضور داشته که به واسطه آن مقادیر متنابهی دینار عراق را به دلار تبدیل کرده و ظاهرا این دلار‌ها به ایران منتقل شده‌اند. در واقع از طریق این معاملات، ایران دلار مورد نیاز خود برای واردات را تامین می‌کند.

منابع خبری در دولت باراک اوباما و نیز برخی از مقامات سابق و کنونی عراق و کار‌شناسان بانکی و نفتی این کشور به این روزنامه گفته‌اند که واشنگتن بار‌ها در مورد روابط مالی و لجستیکی میان بغداد و تهران به مقامات عراقی ابراز نارضایتی کرده است.

در تازه‌ترین مورد، زمانی که باراک اوباما متوجه شد که دولت عراق به هواپیماهای متعلق به حکومت ایران اجازه می‌دهد از فضای این کشور برای انتقال کمک به دولت سوریه استفاده کنند، به دولت نوری المالکی هشداد داد.

به نوشته‌ نیویورک‌ تایمز، به نظر می‌رسد سازمان‌های ایرانی توانسته‌اند از طریق واسطه‌ها، کنترل چهار بانک تجاری عراقی را به دست بگیرند. امکانی که به ایران فرصت می‌دهد تا به شکل مستقیم به سیستم مالی بین‌المللی دسترسی پیدا کند و تحریم‌ها را دور بزند.

در همین حال، علی الساری، یک عضو مجلس نمایندگان عراق با ابراز نگرانی از «خالی شدن ذخائر ارزی و تضعیف ثبات اقتصادی این کشور» درنتیجه‌ انتقال ارز به ایران، به نیویورک تایمز گفت: «ما قصد داریم از بانک مرکزی و دیگر موسسات مالی درگیر در این ماجرا توضیح بخواهیم

از زمان سقوط صدام حسین در سال ۲۰۰۳ بر میزان مبادلات تجاری میان ایران و عراق افزوده شده و رقم مبادلات میان دو کشور در حال حاضر به ۱۱ میلیارد دلار رسیده است.

حکومت ایران به علت عدم همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ادامه فعالیت‌های هسته‌ای خود که گمان می‌رود اهداف نظامی را دنبال می‌کند، تحت تحریم‌های گسترده بین‌المللی قرار دارد.

این تحریم‌ها که در چند ماه اخیر صنعت نفت و سیستم بانکی این کشور را نشانه رفته، اقتصاد ایران را به شدت متاثر کرده است. به نحوی که برآورد می‌شود درآمدهای ارزی حکومت ایران کاهش قابل توجه و تاثیرگذاری داشته است به نحوی‌ که درنتیجه‌ی آن، بازار ارز ایران، آشفته و متلاطم شده است.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله