هر روز بدتر از دیروز

۹ ماه کار بدون حقوق در مهاباد و تعديل تدریجی كارکنان پلاستيک شاهين

عضو شورای اسلامی کار مجتمع دامداری مهاباد اعلام کرد: ۹ ماه از حقوق معوقه بیش از ۴۰ کارگر این واحد تولیدی هنوز پرداخت نشده است.

به گزارش ایلنا یعقوب کریمی با بیان اینکه حقوق معوقه کارگران شامل ۵ ماهه اول سال ۹۰ و چهار ماهه سال جاری است، گفت: عیدی و پاداش و سایر مزایای قانونی این کارگران نیز پرداخت نشده است.

این فعال کارگری با تاکید بر اینکه واردات بی‌رویه گوشت باعث افزایش مشکلات این واحد تولیدی شده است، اظهار داشت: تعویق حقوق، عدم تمدید قرارداد و بلاتکلیفی کارگران از تبعات واردات بی‌رویه گوشت است.

کریمی در ادامه افزود: مجتمع دامداری و صنعتی مهاباد در گذشته ۱۳۰ کارگر رسمی فعال داشته است که هم اکنون این تعداد به ۴۰ نفر کاهش یافته که این کارگران نیز با قرارداد موقت کار می‌کنند.

مجتمع دامداری مهاباد وابسته به شرکت غدیر سبز، داری زیر مجموعه‌های صنعتی چون هما مرغ، سردخانه زمزم، و کشت صنعت مهاباد است.

تعديل تدریجی كارگران پلاستيک شاهين

در ادامه این روند که گریبانگیر کارگران و تولیدکنندگان ایرانی شده، یک عضو هیئت مدیره اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی کشور نیز از اخراج تدریجی کارگران پلاستیک شاهین خبر داد و گفت: با خصوصی سازی کارخانه پلاستیک شاهین، به تدریج کارگران این واحد تولیدی از ۴۰۰ نفر به ۵۰ نفر کاهش یافته است.

به گزارش جرس، مهدی نجف‌پور گفت: کارخانه پلاستیک شاهین پیش از خصوصی‌سازی بیش از ۴۰۰ کارگر داشت که پس از واگذاری این کارخانه بیش از ۳۵۰ کارگر به تدریج تعدیل شدند.

او با اشاره به بازنشستگی ۵۳ کارگر در مرداد ماه سال ۹۰ افزود: در سال ۹۰ به جهت عدم نیاز و کاهش تولید از سوی مدیران این کارخانه، ۳۴ کارگر تمدید قرار داد نشده و بیکار شدند و این درحالیست که در طول این سال‌ها به ازای بازنشستگی و اخراج کارگران نیروی جدید جایگزین نشده است.

این فعال کارگری ادامه داد: طی سه ماهه گذشته نیز بیش از ۲۰ کارگر این کارخانه تمدید قرارداد نشده و مطالبات خود را دریافت نکرده‌اند.

این فعال کارگری در ادامه از عدم پرداخت دو ماه حقوق معوقه این کارگران در سال جدید خبر داد و اظهار داشت: طبق گفته کارگران از ابتدای فروردین ماه سال جاری بیمه کارگران این واحد تولیدی نیز پرداخت نشده است.

به گفته نجف‌پور تعدادی از بازنشستگان این واحد تولیدی هنوز مطالبات خود را دریافت نکرده و چکهای داده شده به این کارگران فاقد اعتبار بوده و برگشت خورده است.

او اضافه کرد: تا مهرماه سال ۹۰ قرارداد کارگران باقی مانده در کارخانه پلاستیک شاهین شش ماهه بود و پس از این تاریخ به جهت تغییر مدیر عامل کارخانه قرارداد‌ها سه ماهه و از دی ماه به یک ماهه تبدیل شده است.

نجف‌پور از افزایش مشکلات کارگران این کارخانه ابراز نگرانی کرد و گفت: این واحد تولیدی در تهیه مواد اولیه خود که قبلا از کشورهای دیگر وارد می‌شده است مشکلی ندارد و هم اکنون مواد اولیه خود را از شرکتهای داخلی تهیه می‌کند.

او با بیان اینکه مسئولان این کارخانه در طول این مدت سعی کرده‌اند به نحوی عرصه را بر کارگران تنگ کنند افزود: باقطع اضافه کاری، سرویس ایاب ذهاب، صبحانه وخدمات درمانی (در پی قطع همکاری با پزشک و بهیار) بر مشکلات کارگران افزوده‌اند.

نجف‌پور با اعلام اینکه پی گیری کارگران و نمایندگان‌شان در جهت حل مشکلات این واحد تولیدی به نتیجه نرسیده است ادامه داد: تعدادی از اعضای شورای کارگری این کارخانه به جهت پی گیر مطالبات کارگران در فروردین ماه سال جاری اخراج شده و دفتر این شورا هم اکنون به حالت نیمه تعطیل در آمده است.

 کارخانه پاستیک شاهین تولید کننده چرم مصنوعی جهت ساخت مبلمان است و عمده مواد اولیه مورد استفاده این کارخانه پی وی سی است.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله