شورای عالی امنیت ملی ایران تهدید کرد

شمارش معکوس برای فعال‌سازی مکانیسم ماشه؛ آیا ایران همکاری با آژانس را تعلیق می کند؟

ملی مذهبی _  شورای عالی امنیت ملی ایران در واکنش به مخالفت شورای امنیت سازمان ملل متحد با قطعنامه جلوگیری از بازگشت تحریم‌های مرتبط با برنامه‌ هسته‌ای تهران، ضمن تاکید بر ادامه رایزنی‌های دیپلماتیک از تعلیق همکارهای با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خبر داد.

شورای عالی امنیت ملی ایران شنبه شب با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرد که در جریان نشست این شورا به ریاست مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری، مساله‌ هسته‌ای ایران مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در جریان این بررسی، فعالسازی مکانیسم ماشه توسط فرانسه، بریتانیا و آلمان، «اقداماتی نسنجیده» ارزیابی و اعلام شد: «علیرغم همکاری‌های وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی و همچنین ارائه‌ طرح‌هایی برای حل و فصل موضوع، با اقدامات کشورهای اروپایی عملا مسیر همکاری با آژانس دچار تعلیق خواهد شد.»

شورای عالی امنیت ملی ایران در عین حال به وزارت امور خارجه کشور ماموریت داد که «در چارچوب تصمیمات شورا برای حفظ منافع ملی کشور به رایزنی‌های خود ادامه دهد.»

پس از فعالسازی مکانیسم ماشه (اسنپ بک) توسط طرف‌های اروپایی برجام که با طرح مساله عدم پایبندی ایران به تعهدات هسته‌ای مندرج در برجام صورت گرفت، شورای امنیت سازمان ملل، روز جمعه، پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی برای جلوگیری از اعمال مجدد تحریم‌ها علیه ایران را رد کرد تا مسیر برای بازگشت تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران ظرف یک هفته آینده فراهم شود.

ایران ضمن رد کردن هرگونه نقض تعهدات مندرج در توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ مدعی است که طرحی را برای حصول توافق با طرف‌های اروپایی ارائه کرده بود ولی تروئیکای اروپایی این طرح را ناکافی و فاقد تضمین‌های کافی و نقشه راه روشن و زمانبندی‌ شده دانستند.

ایران برای استفاده از ظرفیت‌های دیپلماتیک به منظور جلوگیری از احیای تحریم‌های سازمان ملل تا جمعه آینده فرصت دارد.

مطالب مرتبط

در سال ۲۰۲۴ حدود ۵۰ هزار زن و دختر در جهان کشته شده‌اند

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل درباره افزایش احکام اعدام در ایران و خطر اعدام ده‌ها معترض، تشدید تنش‌های نظامی در منطقه و بحران جهانی خشونت علیه زنان هشدار داد

پیش‌بینی دقیقی از بازار مسکن در سال آینده نیست

پیش‌بینی قطعی این است که اگر مسائل سیاسی و هیجانات ارزی ناشی از آن حل نشود، بازار مسکن همچنان در رکود عمیق خواهد بود؛ در این شرایط قیمت اسمی افزایشی و انجام معامله با این قیمت‌ها کاهشی است

تورم خوراکی‌ها در ایران از آن رو اهمیت دارد که این گروه یک‌سوم سبد خانوار را تشکیل می‌دهد

بانک مرکزی نرخ تورم نقطه به نقطه را در بهمن‌ماه ۶۲.۲ درصد برآورد کرده که بیشترین میزان از فروردین ۱۴۰۲ است. بر اساس این گزارش، نرخ تورم ماهانه نیز به ۸.۴ درصد رسیده که احتمال ثبت رکورد تاریخی تورم را در پایان سال تقویت کرده است

مطالب پربازدید

مقاله