هدف نهایی این تحریم‌ها، «تغییر رفتار» طرف مقابل است

ایران و چین هدف تحریم‌های سریالی آمریکا «مرتبط با برنامه موشکی»

ملی مذهبی _  وزارت خزانه‌داری دولت دونالد ترامپ روز چهارشنبه در چارچوب کارزار فشار حداکثری علیه ایران شش فرد و ۱۲ شرکت ایرانی و چینی که به گفته واشنگتن در تولید الیاف کربن مورد نیاز برای ساخت موشک‌های بالستیک قاره‌پیما در داخل ایران نقش داشتند را تحریم کرد.

به گزارش یورونیوز و بنابر اعلام این وزارتخانه، سازمان‌های پیش‌تر تحریم‌‌شده جهاد خودکفایی نیروی هوافضای سپاه و جهاد خودکفایی سپاه در تامین الیاف کربن و تامین تجهیزات و امکانات برای تولید داخلی آن نقش دارند و شرکت‌ها و نهاد‌هایی که طی این بیانیه تحت تحریم‌های آمریکا قرار گرفته‌اند، با این دو نهاد همکاری داشتند.

در این بیانیه آمده است که شرکت گسترش الیاف پیشرفته ایران (AFDCO) در تلاش جهاد خودکفایی نیروهای هوافضای سپاه برای بومی‌سازی تولید برخی الیاف کربن مورد استفاده در برنامه‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران مشارکت داشته است.

این شرکت همچنین برای جهاد خودکفایی سپاه و جهاد خودکفایی نیروی هوافضای سپاه الیاف کربن و تجهیزات مورد نیاز برای تولید داخلی آن را تهیه کرده است.

در این بیانیه‌ آمده است که محمد رضایی، معاون جهاد خودکفایی نیروهای هوافضای سپاه کنترل این شرکت را در دست دارد و به نمایندگی از شرکت مکاترونیکس کیش عضو هیات مدیره این شرکت است. شرکت مکاترونیکس کیش پیش‌تر مورد تحریم‌های آمریکا قرار گرفته است. بنابر اطلاعات روزنامه رسمی، آقای محمد رضایی سمت «نائب رئيس هیات مدیره» این شرکت را در اختیار دارد.

بنابر این بیانیه‌، حامد دهقان، نایب‌رئیس «هیات‌مدیره» «شرکت گسترش الیاف پیشرفته ایران» و نماینده‌ی شرکت «رایان رشد افزار» از دیگر افراد تحریم‌شده است. او همچنین مدیرعامل شرکت تحریم‌شده‌ «پیشتازان کاوش گستر بشری» است که نقش هماهنگ‌کننده‌ اصلی در تهیه تجهیزات موشکی برای سپاه داشته است.

در این بیانیه نام سه شرکت ایرانی دیگر نیز که هرکدام در تامین محموله‌های الیاف کربن و تهیه تجهیزات مورد نیاز برای تولید آن نقش داشتند، آمده است.

این شرکت‌ها عبارتند از شرکت شریف همراه، شرکت سپهر مبین ایساتیس و شرکت سرمند سازه‌سازان سروش که الیاف مصنوعی را از چین تهیه کرده و در اختیار سازمان‌های زیرمجموعه سپاه پاسداران قرار داده‌اند.

در این بیانیه‌ همچنین از چهار شهروند و هفت شرکت چینی هم نام برده شده است که در تامین الیاف کربن برای زیر مجموعه‌های سپاه پاسدارن نقش داشته‌اند.

وزارت خارجه آمریکا طی بیانیه‌ای درباره این تحریم‌ها گفت: « این نهادها و اشخاص از تلاش‌های ایران برای بومی‌سازی تولید الیاف کربن مورد استفاده در برنامه موشکی بالستیک این کشور حمایت می‌کنند. آن‌ها در تأمین الیاف کربن، مواد اولیه آن و تجهیزات تولید الیاف کربن برای زیرمجموعه‌های مختلف سپاه که مسئول اجرای این برنامه هستند، نقش دارند.»

در بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است: «این اقدام در چارچوب یادداشت شماره ۲ امنیت ملی دونالد ترامپ، ریاست‌جمهوری آمریکا صورت گرفته که هدف آن اعمال فشار حداکثری برای محدودسازی برنامه موشک‌های بالستیک ایران و مختل‌سازی، تضعیف و محروم‌سازی سپاه و نیروهای نیابتی تروریستی آن از منابع لازم برای ادامه فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده‌شان است.»

پیامد‌های تحریم

با اعمال این تحریم‌ها، تمام دارایی‌های افراد و شرکت‌های مذکور که در ایالات متحده قرار دارند یا در اختیار شهروندان آمریکایی هستند، مسدود شده‌اند. همچنین، نهادهایی که بیش از ۵۰ درصد مالکیت‌شان به طور مستقیم یا غیرمستقیم در اختیار اشخاص تحریم‌شده است، به‌طور خودکار مشمول تحریم خواهند شد.

وزارت خزانه‌داری هشدار داده است که هرگونه تراکنش با افراد و نهادهای تحریم‌شده، چه از سوی شرکت‌های آمریکایی و چه نهادهای خارجی، می‌تواند آن‌ها را در معرض جریمه‌های مدنی و کیفری یا تحریم‌های ثانویه قرار دهد.

در بیانیه تاکید شده که هدف نهایی این تحریم‌ها، «تغییر رفتار» طرف مقابل است و روند درخواست حذف از فهرست تحریم‌ها از طریق مراجع قانونی ممکن است.

ایالات متحده از ابتدای ماه مه تاکنون بیش از ۳۰ شرکت و ۱۰ فرد را به دلیل مشارکت در برنامه‌های موشکی، هسته‌ای و صادرات نفت جمهوری اسلامی تحریم کرده است. این اقدامات در حالی صورت می‌گیرد که مذاکرات هسته‌ای میان تهران و واشنگتن در جریان است.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله