سرکوب معترضان در همه اقشار

اعتراف رئیس قوه قضاییه ایران به بازداشت گسترده دانش‌آموزان در اعتراضات سال ۱۴۰۱

ملی مذهبی _  در تازه‌ترین اظهارات رسمی درباره برخورد با معترضان در اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱، غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی، از تشکیل نزدیک به ۹۰ هزار پرونده قضایی در پی این اعتراضات خبر داد؛ پرونده‌هایی که به گفته او، شامل افرادی از اقشار مختلف از جمله معلمان، دانش‌آموزان و دانشجویان بوده است.

اژه‌ای روز سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت در دیدار با جمعی از مقامات وزارت آموزش‌وپرورش گفت در صورت صدور حکم محکومیت برای همه این افراد، زمینه «سوء‌استفاده دشمنان» فراهم می‌شد و از همین رو، نهادهایی چون حوزه‌های علمیه، بسیج، دانشگاهیان و معلمان به ندامتگاه‌ها اعزام شدند تا، به تعبیر او، موجب «ارشاد و تنبّه» بازداشت‌شدگان شوند. وی اضافه کرد که بسیاری از این افراد در نتیجه این اقدامات، مشمول عفو یا مختومه شدن پرونده شدند.

این سخنان در حالی مطرح می‌شود که نهادهای حقوق بشری پیش‌تر از بازداشت و تعقیب قضایی گسترده دانش‌آموزان و دانشجویان به عنوان یکی از نشانه‌های اصلی سرکوب ساختارمند اعتراضات یاد کرده‌اند. گزارش‌های متعددی حاکی از بازداشت نوجوانان در مدارس، تشکیل پرونده‌های قضایی برای دانش‌آموزان، و احضار یا اخراج دانشجویان معترض از دانشگاه‌هاست.

رئیس قوه قضاییه همچنین تأکید کرد که افرادی که «جنایت کرده و اقدامات تشکیلاتی انجام داده بودند» مشمول هیچ‌گونه عفو یا ارفاقی نشدند.

اظهارات اخیر اژه‌ای نه‌تنها از وسعت سرکوب قضایی در جریان اعتراضات ۱۴۰۱ پرده برمی‌دارد، بلکه بیانگر استفاده گسترده حکومت از نهادهای آموزشی و مذهبی برای سرکوب معترضان و مدیریت فضای پس از بازداشت است؛ اقدامی که نگرانی‌ها درباره دخالت ساختاری در زندگی آموزشی و شخصی جوانان و دانش‌آموزان را دوچندان کرده است.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله