گروه‌های فلسطینی: آتش‌بس بدون تضمین پایان جنگ دامی سیاسی است

جلوگیری اسرائیل از ورود کمک‌های انسانی به غزه و نسل کشی مردم

ملی مذهبی _ اسرائیل روز چهارشنبه اعلام کرد که همچنان از ورود کمک‌های انسانی به نوار غزه جلوگیری خواهد کرد؛ در حالی که حملات نظامی بی‌وقفه، این منطقه را به «قبرستانی دسته‌جمعی» برای فلسطینی‌ها و امدادگران تبدیل کرده است.

سازمان پزشکان بدون مرز هشدار داده که هیچ نقطه‌ای در غزه امن نیست و بحران انسانی به‌شدت رو به وخامت است.

آماند بَزِرول، هماهنگ‌کننده این سازمان در غزه گفت: «ما شاهد نابودی و آوارگی اجباری کل جمعیت غزه در زمان واقعی هستیم. کمک‌رسانی بشردوستانه زیر فشار ناامنی و کمبود منابع به شدت مختل شده و مردم تقریباً هیچ راهی برای دریافت مراقبت‌های درمانی ندارند.»

وزارت بهداشت غزه اعلام کرده از زمان آغاز حملات مجدد اسرائیل در ۱۸ مارس، بیش از ۱۶۰۰ فلسطینی کشته شده‌اند. در تازه‌ترین حمله هوایی در شهر غزه، ۱۰ نفر از جمله عکاس و نویسنده شناخته‌شده، فاطمه حسونه، جان باختند. در حمله‌ای دیگر در شمال غزه، سه نفر دیگر کشته شدند.

همزمان، ارتش اسرائیل در شهر رفح در جنوب غزه خانه‌های بیشتری را تخریب کرده و کنترل کامل این منطقه را در دست گرفته است. مقامات اسرائیلی گفته‌اند که هدف از این اقدامات، گسترش «مناطق امنیتی» برای فشار بیشتر بر حماس است.

وزارت بهداشت غزه هشدار داده که به دلیل قطع ورود سوخت، دارو و غذا از اوایل ماه مارس، تنها بیمارستان‌های باقی‌مانده نیز در آستانه تعطیلی هستند. صدها بیمار به داروهای حیاتی دسترسی ندارند و وضعیت آن‌ها بحرانی شده است.

هشدار گروه‌های فلسطینی: هرگونه آتش‌بس بدون تضمین پایان جنگ، یک «دام سیاسی» است

ائتلاف گروه‌های ملی و اسلامی فلسطینی روز سه‌شنبه هشدار داد که هرگونه آتش‌بس بدون تضمین پایان جنگ، خروج کامل نیروهای اسرائیلی، رفع محاصره و بازسازی غزه، «دامی سیاسی» است که به جای پایان اشغال، آن را تثبیت می‌کند.

در بیانیه‌ای که از سوی حماس منتشر شد، این ائتلاف اعلام کرد که گزارش‌ها درباره طرح آتش‌بس جدید را بررسی کرده؛ طرحی که شامل خلع سلاح مقاومت فلسطینی و تحویل گروگان‌های اسرائیلی بدون هیچ تضمینی برای توقف «نسل‌کشی اسرائیل» یا عقب‌نشینی کامل از غزه است.

در این بیانیه آمده است: «در حالی که ایالات متحده سلاح‌های مرگبار و بمب‌های سنگین را به اسرائیل می‌رساند، تمرکز بر سلاح‌های ابتدایی دفاعی مقاومت، فریبکارانه و ناعادلانه است.»

این کمیته همچنین اسرائیل را به «فریبکاری بزرگ» متهم کرده و گفته تل‌آویو با تأکید بر خلع سلاح «قربانی»، از اجرای توافق سه‌مرحله‌ای که فلسطینی‌ها به آن پایبند بودند، طفره می‌رود.

ارسال کمک‌های نظامی گسترده آمریکا به اسرائیل همزمان با ادامه جنگ در غزه و احتمال تنش با ایران

رسانه‌های اسرائیل روز چهارشنبه گزارش دادند که ده‌ها فروند هواپیمای باری نظامی آمریکا، حامل سلاح‌ها و مهمات سنگین، در روزهای اخیر وارد پایگاه‌های نظامی اسرائیل شده‌اند. به گزارش شبکه کان، هواپیماهای ترابری C-17 سلاح‌هایی از پایگاه‌های آمریکا در سراسر جهان را به پایگاه هوایی نواتیم در جنوب اسرائیل منتقل کرده‌اند.

این محموله‌ها شامل بمب‌های سنگین MK-84، انواع مهمات جنگی و موشک‌های رهگیر مخصوص سامانه دفاعی THAAD است. گفته می‌شود بخشی از این تجهیزات در صورت شکست مذاکرات هسته‌ای واشنگتن و تهران، برای حمله احتمالی به ایران آماده شده‌اند.

به گزارش کان، انتظار می‌رود اسرائیل در هفته‌های آینده هزاران واحد مهمات دیگر نیز دریافت کند تا انبارهای تسلیحاتی تخلیه‌شده‌اش در جنگ غزه را بازیابی کند. مقامات اسرائیلی تاکنون این گزارش را تأیید یا تکذیب نکرده‌اند.

ایستادگی حماس مقابل طرح‌های نیمه‌کاره؛ تعلیق گفتگوهای آتش‌بس و ادامه درگیری‌ها

تلاش‌های میانجیگران از جمله مصر، قطر و ایالات متحده برای احیای آتش‌بس شکست‌خورده ژانویه و آزادی گروگان‌های اسرائیلی، تاکنون نتیجه‌ای نداشته است. حماس می‌گوید تنها در صورتی وارد مرحله دوم توافق ژانویه خواهد شد که خروج نیروهای اسرائیلی از غزه و پایان جنگ در دستور کار قرار گیرد. اما اسرائیل تأکید دارد که تنها در صورت شکست کامل حماس، جنگ را متوقف خواهد کرد.

بنا بر گزارش رسانه‌های مصری، قاهره اخیراً پیشنهادی از سوی اسرائیل برای آتش‌بس دائمی به حماس ارائه داده که از سوی این گروه در حال بررسی است. همزمان، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، گفته مذاکرات فشرده‌ای برای آزادی گروگان‌های باقی‌مانده در جریان است.

برآوردهای اسرائیل نشان می‌دهد که ۵۹ گروگان هنوز در غزه هستند که تنها ۲۴ نفر از آن‌ها زنده‌اند. در مقابل، بیش از ۹۵۰۰ فلسطینی در زندان‌های اسرائیل نگه‌داری می‌شوند؛ گزارش‌ها حاکی از شکنجه، گرسنگی و بی‌توجهی پزشکی است که منجر به مرگ چندین زندانی شده است.

پرونده‌های حقوقی بین‌المللی علیه اسرائیل و مقامات ارشد آن

اسرائیل علاوه بر پرونده نسل‌کشی در دیوان بین‌المللی دادگستری (ICJ)، با احکام بازداشت صادره از سوی دادگاه کیفری بین‌المللی (ICC) نیز روبروست. در نوامبر گذشته، این دادگاه برای بنیامین نتانیاهو و یوآف گالانت، وزیر دفاع سابق اسرائیل، به اتهام جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت در غزه حکم بازداشت صادر کرد.

قرار است دادگاه لاهه در ۲۸ آوریل جلساتی را درباره مسئولیت‌های انسانی اسرائیل در قبال فلسطینی‌ها برگزار کند. مجمع عمومی سازمان ملل نیز در دسامبر قطع‌نامه‌ای تصویب کرد که از این دادگاه خواسته تا درباره الزامات اسرائیل برای تضمین ارسال آزادانه کمک‌های ضروری به غیرنظامیان فلسطینی، نظر مشورتی صادر کند.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله