تعیین خطر قرمزها در برابر جمهوری اسلامی

فرستاده ویژه ترامپ خبر داد: آمادگی آمریکا برای مصالحه با ایران در مذاکرات

ملی مذهبی _ استیو ویتکاف، نماینده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه که هدایت هیات آمریکایی در مذاکرات روز شنبه با ایران را بر عهده دارد، روز جمعه ۱۱ آوریل در گفتگو با وال‌استریت ژورنال با تاکید بر این که موضع آمریکا برچیدن کامل برنامه هسته‌ای ایران است، گفت که واشنگتن برای مصالحه با تهران در این مذاکرات آماده است.

استیو ویتکاف، نماینده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه که هدایت هیات آمریکایی در مذاکرات روز شنبه با ایران را بر عهده دارد، روز جمعه ۱۱ آوریل در گفتگو با وال‌استریت ژورنال با تاکید بر این که موضع آمریکا برچیدن کامل برنامه هسته‌ای ایران است، گفت که با این حال، واشنگتن برای مصالحه با تهران در این مذاکرات آماده است.

استیو ویتکاف گفت که خط قرمز دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران، جلوگیری از توانایی تهران برای تولید سلاح هسته‌ای است.

به گزارش وال‌استریت ژورنال، هر توافقی که اجازه دهد برنامه هسته‌ای ایران جمهوری اسلامی به شکلی ادامه یابد، به‌نوعی عقب‌نشینی برای دولت آمریکا محسوب می‌شود و خواست اسرائیل را که بر تخریب تاسیسات هسته‌ای ایران تحت نظارت آمریکا تأکید دارد، برآورده نخواهد کرد.

آقای ویتکاف خطاب به مقامات جمهوری اسلامی ایران گفت: «به نظرم، موضع ما در حال حاضر برچیدن برنامه شما است. اما این بدان معنا نیست که به هرحال در حاشیه مذاکرات، راه‌هایی برای مصالحه بین دو کشور پیدا نکنیم.»

او افزود: «خط قرمز ما این است که توانایی هسته‌ای شما به هیچ‌ عنوان نباید ظرفیت نظامی‌سازی داشته باشد.»

به گزارش وال‌استریت ژورنال، هر توافقی که اجازه دهد برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران به شکلی ادامه یابد، به‌نوعی عقب‌نشینی برای دولت آمریکا محسوب می‌شود و خواست اسرائیل را که بر تخریب تاسیسات هسته‌ای ایران تحت نظارت آمریکا تأکید دارد، برآورده نخواهد کرد.

آقای ویتکاف خطاب به مقامات جمهوری اسلامی ایران گفت: «به نظرم، موضع ما در حال حاضر برچیدن برنامه شما است. اما این بدان معنا نیست که به هرحال در حاشیه مذاکرات، راه‌هایی برای مصالحه بین دو کشور پیدا نکنیم.»

او افزود: «خط قرمز ما این است که توانایی هسته‌ای شما به هیچ‌ عنوان نباید ظرفیت نظامی‌سازی داشته باشد.»

به گزارش این روزنامه آمریکایی، اظهارات استیو ویتکوف دریچه‌ای به تفکر در سطح عالی دولت دونالد ترامپ می‌‌گشاید و دشواری‌هایی را که واشنگتن در ماه‌های آینده با آن‌ها مواجه می‌شود، از انتخاب میان استفاده از نیروی نظامی یا تکیه بر دیپلماسی را برجسته می‌سازد.

آقای ویتکاف همچنین گفت اگر جمهوری اسلامی ایران از برچیدن برنامه‌ هسته‌ای خودداری کند، موضوع را به دونالد ترامپ برای تصمیم‌گیری نهایی ارجاع می‌دهد. در این صورت، کاخ سفید با انتخاب دشواری درباره تعیین میزان فعالیت‌های هسته‌ای قابل تحمل جمهوری اسلامی ایران مواجه خواهد شد.

برخی تحلیل‌گران هشدار داده‌اند که پافشاری بر حذف کامل برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران، به بن‌بست و شاید درگیری نظامی منجر شود.

رابرت اینهورن، مقام پیشین وزارت خارجه آمریکا گفت: «دولت دونالد ترامپ در موقعیت خوبی برای مذاکره بر سر توافقی قوی قرار دارد؛ توافقی که بتواند به‌طور قابل راستی‌آزمایی از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای برای مدت قابل توجهی جلوگیری کند. اما نباید بیش از حد دست بالا بگیرد.»

مقام‌های ایرانی اعلام کرده‌اند که خواهان لغو تحریم‌های اقتصادی و احیای روابط تجاری با آمریکا هستند، اما هشدار داده‌اند که هرگونه اقدام نظامی از سوی واشنگتن، موجب توقف همکاری با بازرسان بین‌المللی می‌شود.

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، روز جمعه پیش از آغاز مذاکرات گفت: «نه پیش‌داوری می‌کنیم و نه پیش‌گویی. ما با حسن نیت و هوشیاری کامل به دیپلماسی یک فرصت واقعی می‌دهیم. آمریکا باید این تصمیم را که علی‌رغم هیاهوهای خصمانه آنها اتخاذ شده است، قدر بداند.»

آقای ویتکاف نیز گفت که نشست اولیه با هدف اعتمادسازی برگزار می‌شود، نه تعیین شرایط دقیق توافق و تاکید کرد که «این جلسه به بحث بر سر اهمیت رسیدن به توافق است، نه اینکه مفاد دقیق توافق چیست.»

فرستاده ویژه دونالد ترامپ در امور خاورمیانه افزود که برای حصول اطمینان از این که جمهوری اسلامی ایران به‌دنبال ساخت بمب نیست، هر توافقی نیازمند سازوکارهای قوی راستی‌آزمایی خواهد بود.

دونالد ترامپ گفته است که مذاکرات مستقیم برای رسیدن به توافق ضروری است، اما مقام‌های ایرانی اعلام کرده‌اند که مذاکرات اولیه به‌صورت غیرمستقیم و از طریق میانجی‌گری مقامات عمانی انجام خواهد شد. آقای ویتکاف نسبت به حل این مساله و تعیین «چارچوبی برای گفت‌وگوهای بعدی» ابراز امیدواری کرد.

مطالب مرتبط

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

خبرگزاری فرانسه: دو فرانسوی زندانی در ایران به «جاسوسی برای موساد» متهم شده‌اند

جمهوری اسلامی دو شهروند فرانسوی زندانی را به "جاسوسی برای موساد" متهم کرد. سسیل کوهلر و ژاک پاریس به "توطئه برای براندازی نظام" و "فساد فی‌الارض" نیز متهم شده‌اند. این اتهامات می‌تواند مجازات اعدام در پی داشته باشد

تعداد کشته‌شدگان حملات ۱۲ روزه اسرائیل به ایران به ۹۳۵ نفر رسید

تصاویر ماهواره‌ای جدید از تاسیسات هسته‌ای «فردو» نشان‌دهنده تداوم فعالیت‌ها پیرامون دهانه‌های تهویه و سوراخ‌های ایجاد شده در جریان حملات هوایی آمریکا را نشان می‌دهند

مطالب پربازدید

مقاله