محمد داوری سال گذشته توسط دادگاه انقلاب شیراز به سه سال حبس تعزیری محکوم شد

شکنجه یک فعال کارگری در بازداشتگاه پلاک ۱۰۰ شیراز !

بر‌اساس اطلاعاتی که «فرشته تابانیان»، وکیل دادگستری منتشر کرده، «محمد داوری»، فعال کارگری زندانی موکل او، پس از ۱۷ روز نگهداری در بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز موسوم به «پلاک ۱۰۰»، به زندان عادل‌آباد شیراز بازگردانده شده، در‌حالی‌که آثار کبودی بر بدن او قابل مشاهده است.

خانم تابانیان در گف‌وگو با «امتداد» تایید کرده که موکلش در مدت ۱۷ روزی که در بازداشتگاه بلاک ۱۰۰ شیراز بوده، تحت آزار و شکنجه فیزیکی قرار گرفته و آثار کبودی بر دنده‌ها و سینه سمت راست و همچنین زخم‌های متعدد بر پاهای او توسط پزشکی قانونی تایید شده است.

تابانیان به امتداد می گوید که:«بعد از اینکه از زندان آزاد شد، فعالیت‌های او در راستای رسیدگی و کمک به خانواده زندانیان سیاسی ادامه داشت. تا اینکه در پی فروریختن برج متروپل آبادان، موکلم استوری را در واتس‌اپ خود منتشر کرد که عنوان اتهامی توهین به رهبری در پرونده او تشکیل شد. در این دو پرونده، وکیل ایشان نبودم ولی در جریان هستم که بابت فعالیت تبلیغی علیه نظام، یک سال و نیم حبس و از بابت عنوان اتهامی توهین به رهبری، سه سال حبس در پرونده او صادر شد. رایی که خلاف قانون بوده و محمد داوری، حتی حاضر نشد تا در جلسات پرونده شرکت کند. پیرو همین مسئله نیز با قطعی شدن رای، او خود را به زندان معرفی کرد. با ورود محمد داوری از تاریخ ۲۶ اردیبهشت‌ماه به زندان عادل‌آباد شیراز، بحثی بین او و مسئول فروشگاه زندان درباره وضعیت این محل در گرفته و در پی توهین مسئول فروشگاه به محمد، مشاجره‌ بین طرفین بالا گرفت. این بحث در نهایت با ورود دو تن از مامورین زندان به مشاجره و همراهی آن‌ها با مسئول فروشگاه، منجر به ضرب و شتم موکلم شد.
پس از این مسئله، موکلم که روزمره با من در تماس بود، خبری از او نشد و وقتی جویای احوالش شدم، گفته شد که او را به بند ارشاد انتقال داده‌اند. در همین دوره نیز به دلیل عدم وجود امکانات اولیه نظیر پتو و وجود ساس در زندان، بدن موکلم دچار گزیدگی شدید و مشکلات جدی پوستی شد.»

این وکیل دادگستری تاکید کرده که:« پیرو همین اتفاقات نیز، موکلم پس از چهارده روز اعتصاب غذا از آن بند منتقل شد و البته در بند عمومی باز هم به اعتصاب غذا ادامه داد. اعتصاب غذایی که البته با وساطت مادر موکلم شکسته شد اما با درخواست محمد داوری برای شکایت از مسئولین زندان مواجه شدیم. بر همین اساس نیز به شیراز مراجعه کرده و به همراه خانم آستاره انصاری، یکی از همکاران پیگیر طرح این شکایت از داخل زندان شدیم.
اما هر بار موکلم برای ثبت شکایت به دفتر خدمات الکترونیک قضائی در داخل زندان اقدام می‌کرد، اجازه این اقدام را به او نمی‌دادند! مسئله‌ای که از تیر تا مهرماه ادامه داشت و نهایتا تصمیم گرفتیم که خودمان شکایت در تاریخ سوم مهرماه را مطرح کنیم.
دو مرتبه، حوالی ۱۵ روز قبل متوجه عدم تماس موکلم شدم که پس از پیگیری مشخص شد که او را از تاریخ دوم دیماه به بند پلاک ۱۰۰ منتقل کرده‌اند. خانم انصاری از وکلای ایشان پیگیری کرد که متوجه شدیم که از طریق شعبه ۱۴ بازپرسی نامه‌ای درج شده که محمد را به این بند منتقل کنند.
نهایتا موکلم، محمد داوری از روز سه شنبه، پس از ۱۶ روز که در پلاک ۱۰۰ بوده به زندان منتقل شده است. ایشان به من اطلاع داد که در مدت زمان حضور در این محل، مورد شکنجه قرار گرفته است.
او همچنین در پی این مسئله، اعتصاب غذا کرده و با اطلاع رئیس کل دادگستری استان فارس از این اعتصاب غذا، ایشان شخصا با موکلم ملاقات کرده و دستور پیگیری وضعیت او و مراجعه به پزشکی قانونی را داده است. با معاینه موکلم توسط پزشکی قانونی و نامه رسمی این نهاد، محرز شده که آثاری از کبودی بر روی دنده‌ها و سینه سمت راست و همچنین آثار زخم بر روی هر دو پا مورد تائید قرار گرفته است.
در حال حاضر، این پرونده و شکایت موکلم از سه ماموری که اقدام به شکنجه ایشان کرده‌اند در حال پیگیری است و ما هم در هفته آینده نیز این مسئله را تا حصول به نتیجه نهایی پیگیری خواهیم کرد.»

محمد داوری فعال کارگری در تاریخ ۲دی‌۱۴۰۳، به دستور شعبه ۱۴ بازپرسی شیراز به بازداشتگاه پلاک ۱۰۰ منتقل شد. در طول این مدت، او نه ‌نها از تماس با خانواده و وکلایش محروم بود، بلکه به‌دلیل شرایط دشوار و شکنجه‌های اعمال‌شده، دست به اعتصاب غذا زد.

رییس‌کل دادگستری استان فارس پس از اطلاع از این وضعیت، شخصا با او دیدار کرده و دستور پیگیری و ارجاع او به پزشکی قانونی را صادر کرده است.

فرشته تابانیان وکیل آقای داوری در بخش دیگری از گفت‌وگو خود با امتداد تایید کرده است که این فعال کارگری در دوره‌ای دیگر از زمان حبس آقای خود به بند ارشاد منتقل شده که از ابتدایی‌ترین امکانات مانند پتو و وسایل بهداشتی محروم بوده و به همین سبب، دچار مشکلات پوستی ناشی از گزیدگی شدید شده است. این وکیل دادگستری همچنین گفته است که از  سه ماموری که در بازداشتگاه پلاک صد اقدام به شکنجه محمد داوری کرده‌اند شکایت شده و این شکایت در حال بررسی است.

محمد داوری، متولد ۱۳۷۳ در استان کهگیلویه‌و‌بویراحمد، دارای مدرک کارشناسی عمران از دانشگاه آزاد یاسوج و دانشجو مقطع کارشناسی علوم سیاسی دانشگاه گلستان شیراز است. او به‌دلیل فعالیت‌های کارگری و مدنی، پیش‌تر نیز بارها بازداشت و محکوم شده بود. این فعال کارگری در سال گذشته توسط دادگاه انقلاب شیراز به سه سال حبس تعزیری، منع خروج از کشور، منع فعالیت در فضای مجازی، و اقامت اجباری در بردسیر کرمان به مدت دو سال محکوم شد. با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، سه سال حبس تعزیری او قابل اجرا اعلام شده است.

محمد داوری از اردیبهشت‌ سال جاری دوران محکومیت خود را در زندان عادل‌آباد شیراز سپری می‌کند و همچنان با مشکلات عدیده‌ای از جمله عدم دسترسی به خدمات درمانی مناسب مواجه است.

یک فرد آگاه پیش‌تر به «ایران‌وایر» گفته بود که آقای داوری «از درد شدید در ناحیه قلب در رنج است و با بی‌حسی دائمی انگشتان دست راست تا آرنج، دست‌وپنجه نرم می‌کند. اما مقامات زندان عادل‌آباد با انتقال این زندانی به بهداری زندان، مخالفت کرده‌اند.»

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله