اشاره اتحادیه عرب احتمالا به صحبت‌های پیشین علی خامنه‌ای، رهبر ایران است

هشدار اتحادیه عرب نسبت به احتمال دخالت ایران در نزاع سوریه/ تهران: اتهام‌زنی‌ها را رد می‌کنیم

ملی مذهبی _ اتحادیه عرب از ایران خواست تا به نزاع در سوریه دامن نزند و به حاکمیت ملی این کشور احترام بگذارد. در همین حال ایران اتهامات وارده را رد کرده است. به گزارش یورونیوز، با سقوط حکومت بشار اسد در روز ۸ دسامبر چندین دهه عمر حکومت خاندان اسد پایان یافت و تهران یکی از متحدان وفادار خود را در منطقه از دست داد. اتحادیه عرب که سال گذشت از بازگشت اسد به این مجموعه استقبال کرده بود در بیانیه‌ای از ایران خواست تا به تمامیت ارضی و ثبات سوریه احترام بگذارد.

کشورهای امضای کننده بیانیه اتحادیه عرب که روز پنجشنبه منتشر شد ضمن رد «هرگونه مداخله خارجی بی‌ثبات کننده» اعلام کردند که از حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه احترام می‌گذارند و از محدود کردن تسلیحات و همچنین انحلال تمامی گروه‌های نظامی به جز ارتش حمایت می‌کنند.

این بیانیه پس از آن منتشر می‌شود که حکومت جدید در سوریه در نخستین چالش خود از زمان به قدرت رسیدن با شورشی مسلحانه از سوی گروه‌های وفادار به حکومت بشار اسد روبرو شد. اتحادیه عرب همچنین اعلام کرد که با نگرانی حوادثی را که در چندین شهر و منطقه سوریه «با هدف شعله‌ور کردن جرقه‌های درگیری» رخ می‌دهد دنبال می‌کند.

این بیانیه همچنین اضافه کرد که با اظهارات ایران که «با هدف دامن زدن به نزاع در میان مردم سوریه بیان می‌شود» مخالف است.

اشاره اتحادیه عرب احتمالا به صحبت‌های پیشین علی خامنه‌ای، رهبر ایران است که تهدید کرده بود اوضاع در سوریه اینطور نخواهد ماند. رهبر ایران در صحبت‌های خود اشاره کرده بود که مردم سوریه به دلیل مشکلات فراوانی که دارند و از کمبود امنیت رنج می‌برند نمی‌توانند ساکت بمانند و باید در مقابل کسانی که به گفته او «عامل و طراح» این شرایط جدید هستند بایستند.

او که روز یکشنبه ۲۲ دسامبر این صحبت‌ها را مطرح کرده بود همچنین از «سر برآوردن یک مجموعه شرافتمند قوی در سوریه» در مقابل حاکمان جدید این کشور سخن گفته بود.

در واکنش به صدور بیانیه از سوی اتحادیه عرب، وزات خارجه ایران «اتهام‌زنی‌های بی‌اساس برخی محافل رسانه‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران مبنی بر دخالت در امور داخلی سوریه» را رد کرد.

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، گفته است تهران از «تمامیت سرزمینی و وحدت ملی سوریه و شکل‌گیری یک نظام سیاسی فراگیر با مشارکت همه طیف‌های سیاسی و اقوام و مذاهب این کشور» حمایت می‌کند.

پیش از این عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، هم روز چهارشنبه در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیمای ایران گفته بود هنوز برای قضاوت در مورد سوریه زود است و چه ایران و چه کشورهایی که به گفته او فکر می‌کنند از این رویدادها به موفقیت رسیده‌اند باید صبر کنند چرا که به گفته او تحولات زیادی در سوریه در راه خواهد بود.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله