بالاخره اولین واکنش وزارت خارجه ایران به سقوط نظام بشار اسد

وزارت خارجه ایران گفت که تحولات سوریه و منطقه را با دقت رصد می‌کنیم

ملی مذهبی _  وزارت خارجه ایران، روز یکشنبه ۱۸آذر۱۴۰۳، در بیانیه‌ای به سقوط نظام «بشار اسد» در سوریه واکنش نشان داد و خواهان پایان درگیری‌های نظامی در این کشور شد. در بیانیه وزارت خارجه جمهوری اسلامی به “رصد دقیق تحولات سوریه و منطقه” و “اتخاذ مواضع مناسب با در نظر گرفتن رفتار و عملکردهای بازیگران مؤثر در صحنه سیاسی و امنیتی” سوریه اشاره شده است.

این بیانیه موضع ایران درباره سوریه را مبتنی‌بر «احترام به وحدت، حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی سوریه» دانسته و گفته است: «تعیین سرنوشت و تصمیم‌گیری در مورد آینده سوریه تنها بر عهده مردم این کشور، بدون مداخله مخرب یا تحمیل خارجی است.»

این بیانیه افزوده: «تحقق این مهم مستلزم پایان هرچه سریع‌تر درگیری‌های نظامی، ممانعت از اقدامات تروریستی و شروع گفت‌وگوهای ملی با مشارکت همه طیف‌های تشکیل‌دهنده جامعه سوریه جهت تشکیل حاکمیت فراگیر که نماینده همه مردم سوریه باشد، است.»

وزارت خارجه ایران در بیانیه خود گفته جمهوری اسلامی از سازوکارهای بین‌المللی با محوریت قطعنامه ۲۲۵۴ سازمان ملل متحد برای پیگیری روند سیاسی در سوریه حمایت می‌کند.

در این بیانیه ضمن تاکید بر موضع اصولی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر “احترام به وحدت”، “حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی سوریه” آمده است: «تعیین سرنوشت و تصمیم‌گیری در مورد آینده سوریه تنها بر عهده مردم این کشور، بدون مداخله مخرب یا تحمیل خارجی است.»

این بیانیه وضعیت  سوریه را در «دوره‌ای خطیر از تاریخ خود» دانسته و خواهان تامین امنیت همه شهروندان سوری و اتباع سایر کشورها و نیز حفظ حرمت اماکن مقدس مذهبی و همچنین حفاظت از اماکن دیپلماتیک و کنسولی شده است.

در ادامه بیانیه وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران به “ضرورت هرچه سریع‌تر پایان دادن به درگیری‌های نظامی، ممانعت از اقدامات تروریستی و شروع گفت‌وگوهای ملی با مشارکت همه طیف‌های تشکیل‌دهنده جامعه سوریه جهت تشکیل حاکمیت” اشاره شده است.

این وزارتخانه با اعلام حمایت جمهوری اسلامی ایران از سازوکارهای بین‌المللی “با محوریت قطعنامهٔ ۲۲۵۴ سازمان ملل” تصریح کرد: «جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر جایگاه سوریه به‌عنوان کشوری مهم و تأثیرگذار در غرب آسیا، از هیچ کوششی برای کمک به استقرار امنیت و ثبات در این کشور دریغ نخواهد کرد و بدین منظور به رایزنی‌های خود با همه طرف‌های اثرگذار به‌ویژه در منطقه ادامه خواهد داد.»

در بیانیه وزارت خارجه ایران آمده است: «روابط دو ملت ایران و سوریه پیشینه‌ای دیرینه داشته و همواره دوستانه بوده است و انتظار می‌رود این روابط با رویکرد حکیمانه و دوراندیشانه دو کشور بر اساس علائق و منافع مشترک و عمل به تعهدات حقوقی بین‌المللی تداوم یابد.»

این بیانیه افزوده: «جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر جایگاه سوریه به‌عنوان کشوری مهم و تاثیرگذار در منطقه غرب آسیا، از هیچ کوششی برای کمک به استقرار امنیت و ثبات در سوریه دریغ نخواهد کرد و بدین منظور، به رایزنی‌های خود با همه طرف‌های اثرگذار، به‌ویژه در منطقه ادامه خواهد داد.»

وزارت خارجه ایران در پایان بیانیه خود گفته جمهوری اسلامی ضمن رصد تحولات سوریه و منطقه و با در نظر گرفتن رفتار و عملکردهای بازیگران موثر در صحنه سیاسی و امنیتی سوریه، رویکردها و مواضع متناسب را اتخاذ خواهد کرد.

در بیانیه وزارت خارجه ایران اشاره‌ای به ورود مخالفان به سفارت جمهوری اسلامی در دمشق و پاره کردن تصاویر «قاسم سلیمانی» و سید «حسن نصرالله» بر سر در این سفارتخانه نشده است.

از زمان آغاز جنگ داخلی در سوریه در سال ۲۰۱۱ تا کنون، جمهوری اسلامی به همراه روسیه حامیان اصلی بشار اسد بودند و باعث استمرار حکومت او شدند. تا کنون چندین فرمانده ارشد سپاه پاسداران در مقابله با نیروهای مخالف اسد در سوریه کشته شده‌اند.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله