میزان اشتغال ناقص در میان شهرنشینان ۶.۷ درصد است

فاجعه در کمین است؛ 31 هزار روستای ایران خالی از سکنه شده‌اند

بر اساس اعلام معاون رئیس‌جمهوری ایران در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، “از بین ۶۹ هزار روستای کشور، تنها ۳۸ هزار روستا دارای سکنه هستند و ۳۱ هزار روستا خالی از سکنه شده‌اند.”

به گزارش خبرگزاری ایرنا، عبدالکریم حسین‌زاده روز دوشنبه در جریان همایش سراسری بنیاد مسکن با بیان این خبر افزود  که آمارها نشان می‌دهند “از سال ۵۵ تاکنون جمعیت روستاها و شهرها روند معکوسی را طی کرده است.”

به گفته حسین‌زاده پیش از این ۷۰ درصد جمعیت در روستاها و ۳۰ درصد در شهرها ساکن بودند، “اما اکنون این نسبت برعکس شده است و ما با مهاجرت وسیع روستایی” روبرو هستیم.

معاون رئیس‌جمهور ایران در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور می‌گوید از ۶۹ هزار روستای کشور، تنها ۳۸ هزار روستا دارای سکنه هستند و ۳۱ هزار روستا خالی از سکنه شده است.

عبدالکریم حسین‌زاده روز دوشنبه ۱۴ آبان در همایش سراسری بنیاد مسکن در ادامه گفت در سال ۱۳۵۵ حدود ۷۰ درصد جمعیت در روستاها و ۳۰ درصد در شهرها بودند، اما اکنون این نسبت برعکس شده است و کشور با مهاجرت «وسیع» روستایی روبرو شده است.
آمارهای بانک جهانی نشان می‌دهد نسبت جمعیت روستایی به جمعیت کل کشور در ایران از ۶۶ درصد در سال ۱۳۴۰ به ۵۱ درصد در سال ۱۳۵۷ رسیده و سیر نزولی این رقم در دوران انقلاب اسلامی ادامه داشته و به ۲۳ درصد در سال گذشته سقوط کرده است.

معاون رئیس‌جمهور در ادامه گفته است مجموعه‌ای از عوامل مانند کمبود فرصت‌های شغلی، کاهش کیفیت زندگی، تحولات اجتماعی، کمبود درآمد و تغییرات اقلیمی، روستاهای ایران را با چالش‌های جدی مواجه کرده‌اند.

معاون رئیس‌جمهوری ایران در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در ادامه با بیان این که “مجموعه‌ای از عوامل مانند کمبود فرصت‌های شغلی، کاهش کیفیت زندگی، تحولات اجتماعی، کمبود درآمد و تغییرات اقلیمی، روستاهای ما را با چالش‌های جدی مواجه کرده‌اند گفت: «بزرگترین مانعی که در حال حاضر کشور با آن مواجه است و بهره‌وری را به سمت صفر می‌برد، موازی‌کاری‌های گسترده‌ای است که به‌ویژه در حوزه توسعه روستایی وجود دارد.»

انتظار حفظ جمعیت روستاها در حالی است که نه تنها تورم روستایی تقریبا هم‌پای تورم شهری است، بلکه بیکاری گسترده، بحران آب، نبود امکانات و عدم حمایت دولت از کشاورزان نیز زندگی خانوارهای روستایی را با معضل مواجه کرده است.

برای نمونه برآورد مرکز آمار ایران نشان می‌دهد تنها ۴۰ درصد از جمعیت روستایی شاغل هستند و ۱۱.۵ درصد این افراد نیز کمتر از ۴۴ ساعت در هفته کار می‌کنند که اشتغال ناقص قلمداد می‌شود.

این در حالی است که میزان اشتغال ناقص در میان شهرنشینان ۶.۷ درصد است.

نکته قابل توجه دیگر اینکه ۴۳ درصد جمعیت روستایی در حوزه کشاورزی فعال هستند؛ حوزه‌ای که با بحران فزاینده آب و عدم حمایت دولتی مواجه است.

علی اکبر محرابیان وزیر نیروی دولت سیزدهم تابستان پارسال اعلام کرد ۱۰ هزار روستای کشور به آب آشامیدنی دسترسی ندارند؛ به عبارتی بیش از یک چهارم روستاهای کشور آب آشامیدنی ندارند.

هم‌زمان مجید آقازاده، معاون مهندسی مجموعه دولتی شرکت آب و فاضلاب از بحران آب در ۲۷ هزار روستای ایران با جمعیتی بالغ بر ۱۰ میلیون تن خبر داد.

بدین ترتیب، بیش از ۷۰ درصد روستاهای کشور با بحران آب مواجه هستند.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله