روز سه شنبه برگزار می شود

نشست اضطراری ناتو برای بررسی سرنگونی هواپیمای ترکیه در سوریه

یک سخنگوی ناتو اعلام کرد که نمایندگان کشورهای عضو این پیمان روز سه شنبه برای بررسی مساله سقوط هواپیمای ترکیه توسط سوریه تشکیل جلسه خواهند داد.

به گزارش  بی بی سی به نقل از رویترز، این جلسه به درخواست ترکیه و بر اساس بند ۴ اساسنامه ناتو تشکیل خواهد شد.

بر اساس بند ۴، هر یک از کشورهای عضو پیمان آتلانیک شمالی، ناتو، در صورتی که احساس کنند تمامیت ارضی، استقلال سیاسی و امنیت کشورشان به خطر افتاده است، می‌توانند درخواست برگزاری چنین نشستی را مطرح کنند.

احمد داوود اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه اعلام کرده که جت جنگنده اف ۴ این کشور که روز جمعه سرنگون شد، در فضای بین‌المللی هدف دفاع هوایی سوریه قرار گرفته است.

ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا نیز در گفت و گو با همتای ترکیه‌ای خود، در مورد شرایط موجود ابراز نگرانی کرد و گفت که از ترکیه حمایت خواهد کرد.

آقای هیگ گفت که اقدام ارتش سوریه “تکان‌دهنده” بوده و مشخص کرده است که “رژیم سوریه تا چه حد از رفتارهای قابل قبول فاصله گرفته است.”

او گفت که سوریه را باید درباره این اقدامش پاسخگو باشد و بریتانیا آماده است که در شورای امنیت خواستار اقدام قاطعی در این مورد شود.

آقای داوود اوغلو در یک مصاحبه تلویزیونی گفت که این هواپیما غیر مسلح بوده و در حال انجام مأموریت سری در مورد سوریه نبوده است، اما قبل از اینکه مورد هدف قرار بگیرد به طور اشتباهی وارد حریم هوایی سوریه شده بود.

مقامات نظامی سوریه اعلام کرده‌اند که این جنگنده وارد حریم هوایی سوریه شده بود و “مطابق مقرراتی که در چنین موقعیت‌هایی اعمال می‌شود”، با آن برخورد شده است.

داوود اوغلو به تلویزیون “تی‌آر‌تی” گفت که جت اف ۴ روز جمعه صبح اشتباهی وارد حریم هوایی سوریه شد، اما بلافاصله از آن خارج شده و “۱۵ دقیقه بعد از خارج شدن از حریم هوایی سوریه” هدف دفاع هوایی قرار گرفته است.

او گفت: “بر اساس محاسبات ما، هواپیمای ما در یک فضای بین‌المللی، در فاصله ۱۳ مایل دریایی (۲۴ کیلومتری) سوریه مورد هدف قرار گفته است”.

به گفته آقای داوود اوغلو این هواپیما هیچ حرکتی که “حاکی از اقدام خصمانه باشد” انجام نداده است.

داوود اوغلو همچنین ادعای ارتش سوریه مبنی بر اینکه مشخص نبوده که هواپیما متعلق به چه کشوری است را رد کرد و گفت که کاملا مشخص بوده که هواپیما متعلق به ترکیه بوده است.

پیش از این، خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، به نقل از یک سخنگوی ارتش این کشور گزارش داد که نیروهای دفاع هوایی این کشور روز جمعه “هدفی ناشناس را که وارد حریم هوایی سوریه شده بود” سرنگون کرده‌اند.

نیروی دریایی سوریه و ترکیه همچنان در جستجوی دو خدمه این هواپیما هستند.

آقای داوود اوغلو تاکید کرد که این جنگنده در حال اجرای پرواز تمرینی برای امتحان کارایی سیستم رادار هوایی ترکیه بوده است.

روز گذشته عبدالله گل، رئیس‌جمهور ترکیه  گفت که جت جنگنده‌ای که روز جمعه هدف نیروهای سوریه قرار گرفت، احتمالا حریم هوایی سوریه را نقض کرده است.

مقامات ارتش سوریه گفته‌اند که این هواپیما در ارتفاع کم و با سرعت زیاد “در حریم هوایی آب‌های ساحلی سوریه در حال پرواز بود.”

شامگاه روز جمعه و به دنبال برگزاری نشستی اضطراری به ریاست رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه، این کشور اعلام کرد که بعد از مشخص شدن تمام جزئیات، در مورد چگونگی واکنش نشان دادن به این واقعه تصمیم‌گیری خواهد کرد.

سقوط این هواپیما روابط ترکیه و سوریه را وخیم تر از پیش خواهد کرد. این روابط از زمان اعتراض مردم سوریه علیه دولت بشار اسد وخیم شده است و ترکیه عملا  به پایگاه مخالفان اسد تبدیل شده است.

 

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله