خانم ساتو پیشینه درخشانی در زمینه حقوق بشر دارد

مای ساتو، گزارشگر ویژه امور حقوق بشر ایران آغاز به کار کرد

ملی مذهبی _ شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ۱۲ ژوئیه ۲۰۲۴ (۲۲ تیرماه ۱۴۰۳) خانم دکتر مای ساتو، حقوقدان ژاپنی را در مقام گزارشگر ویژه جدید این نهاد بین‌المللی در امور ایران منصوب کرد. حال او با انتشار یک پیام به زبان فارسی در شبکه اکس آغاز به کار خود را اعلام کرده است.

خانم ساتو در این پیام نوشت: «من امروز مأموریت خود را به عنوان گزارشگر ویژه وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران آغاز کردم. از تمام پیام‌هایی که پس از اعلام این خبر توسط شورای حقوق بشر سازمان ملل دریافت نمودم، تحت تأثیر قرار گرفتم.»

او در این پیام از “تلاش‌های خستگی‌ناپذیر” جاوید رحمان در شش سال گذشته تشکر کرد.

مای ساتو در پیامی دیگر افزود: «متعهد به مشارکت در گفت‌وگوی سازنده با هدف تقویت ظرفیت کشور جهت رعایت تعهدات حقوق بشری برای همه ایرانیان هستم. متعهد می‌شوم که به تمام نقض‌های حقوق بشری به صورت بی‌طرفانه رسیدگی کرده و از منابع معتبر در ارزیابی‌هایم استفاده کنم.»

خانم ساتو پیشینه درخشانی در زمینه حقوق بشر، به ویژه مبارزه با مجازات اعدام، تخلفات قضایی و قوانین بین‌المللی حقوق بشر دارد. او جانشین جاوید رحمان، حقوقدان پاکستانی-بریتانیایی می‌شود که در این مقام از سال ۱۳۹۷ گزارش‌های متعددی از نقض حقوق بشر در ایران منتشر کرده بود.

کارنامه مای ساتو

خانم مای ساتو اهل ژاپن و کارشناس حقوق کیفری است. وی کارنامه مفصلی در مبارزه با اعدام دارد و در مبارزه با قتل‌های فراقانونی، تخلفات قضایی، تخلفات ضابطان قضایی و پلیس و قوانین بین‌المللی حقوق بشر هم پیشینه‌ای طولانی دارد.

خانم ساتو یک کارشناس زبده در حقوق کیفری محسوب می‌شود و از سوی ناظران یکی از مدافعان برجسته در حوزه حقوق بشر توصیف شده است.

ساتو، برنده جایزه جرم‌شناس جوان ژاپن در سال ۲۰۱۴، در حال حاضر دانشیار دانشگاه معتبر موناش استرالیا است. پیش از این به‌عنوان محقق و دانشیار در دانشگاه ملی استرالیا و هم‌چنین مدرس و دانشیار در دانشگاه ریدینگ و عضو تحقیقاتی آکسفورد-هاوارد و عضو فوق دکترا در دانشگاه آکسفورد، هر دو در بریتانیا، کار کرده است.

پیش از این، نمایندگان جمهوری اسلامی ایران با انتصاب خانم مای ساتو در مقام گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران مخالف کرده بود.

مای ساتو دارای دکترای حقوق از بریتانیا است و بر موضوعاتی چون “مجازات اعدام”، “تخلفات قضایی” و “قوانین بین‌المللی حقوق بشر” تمرکز دارد

شورای حقوق بشر سازمان ملل در آخرین روز از پنجاه و ششمین اجلاس خود، مای ساتو، حقوقدان ژاپنی، را به عنوان گزارشگر ویژۀ سازمان ملل در امور ایران منصوب کرد.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله