کانادا سپاه پاسداران را سازمان تروریستی اعلام کرد

واکنش‌ها به تروریستی اعلام شدن سپاه در کانادا؛ ایران این اقدام را «مشمئز کننده» خواند

ملی مذهبی _ در پی اعلام دولت کانادا مبنی بر تروریستی خواندن سپاه پاسداران ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی در بیانیه‌ای شدیداللحن این اقدام کانادا را محکوم کرد و آن را “مشمئزکننده” نامید.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، کنعانی در این بیانیه اقدام دولت کانادا را “سیاسی، غیرمتعارف و نابخردانه” توصیف کرد و آن را “حرکتی خصمانه و مغایر با موازین و اصول پذیرفته شده حقوق بین‌الملل، از جمله برابری حاکمیت‌ها و عدم مداخله در امور داخلی دولت‌ها و مصداق تعرض به حاکمیت ملی ایران” دانست.

سخنگوی وزارت خارجه جهموری اسلامی همچنین  این اقدام دولت کانادا را “تحریک‌آمیز” خواند و تصریح کرد: «جمهوری اسلامی ایران حقوق خود را در پاسخ متناسب و متقابل در قبال این اقدام مغایر حقوق بین‌الملل و علیه ملت و دولت ایران برای خود محفوظ می‌داند.»

دولت کانادا روز چهارشنبه ۱۹ ژوئن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داد. دومینیک لوبلان، وزیر امنیت عمومی کانادا گفت: «دولت ما می‌خواهد اطمینان یابد که برای اقدامات غیرقانونی ایران و حمایتش از تروریسم مصونیتی وجود نخواهد داشت.»

پیش از این در روز چهارشنبه ۱۹ ژوئن (۳۰ خرداد) دومینیک لوبلان، وزیر امنیت عمومی کانادا، با تروریستی خواندن این نهاد گفته بود که با تصمیم دولت کانادا، فرماندهان و نیروهای سپاه پاسداران حق ورود به خاک کانادا را نخواهند داشت و در صورت حضور آنان در این کشور، تحقیق به عمل آمده و اخراج خواهند شد.

آقای لوبلان، با متهم کردن جمهوری اسلامی ایران به حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر گفت که تهران تمایل به «بی‌ثبات‌سازی نظم بین‌الملل قانون‌محور» دارد.

تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران توسط اتاوا به این معنا است که پلیس کانادا اکنون می‌تواند هرکسی را که به صورت مالی و یا مادی از این گروه پشتیبانی کند، بازداشت کند. همچنین بانک‌ها مجازند دارایی‌های این افراد را مسدود سازند.

در سوی مقابل رضا پهلوی، از رهبران اپوزسیون و ولیعهد پیشین ایران، در پستی در شبکه اجتماعی ایکس از این اقدام کانادا استقبال کرد و آن را «گام مهم برای پاسخگو کردن رژیم جنایتکار جمهوری اسلامی و پیشبرد جنبش دموکراتیک مردم ایران» عنوان کرد.

وی ضمن تشکر از نمایندگان پارلمان کانادا و شهروندان ایرانی-کانادایی که برای تصویب این طرح تلاش کرده‌اند، گفت: «اکنون نوبت اروپا است که سپاه را در لیست تروریستی خود قرار دهد.»

حامد اسماعیلیون، سخنگوی انجمن خانواده‌های جان‌باختگان پرواز پی‌اس۷۵۲، نیز با اشاره به مسئولیت سپاه پاسداران در سرنگونی هواپیمای اوکراینی و «سرکوب وحشیانه جوانان ایران در خیابان‌های ایران» از این تصمیم استقبال کرد.

“شهروندان کانادا ایران را ترک کنند”

در پی اقدام دولت کانادا در تروریستی دانستن سپاه پاسداران ملانی جولی، وزیر خارجه این کشور در شبکه اکس نوشت: «خطر بازداشت خودسرانه برای کانادایی‌ها در ایران افزایش می‌یابد». 

به همین دلیل او از شهروندان کانادا خواست از سفر به ایران خودداری کرده و کسانی هم که در ایران هستند فورا به کانادا بازگردند.

تشکر انجمن خانواده‌های جان‌باختگان هواپیمای اوکراین

قرار دادن سپاه پاسداران در لیست گروه‌های تروریستی پس از شلیک دو موشک سپاه به هواپیمای مسافربری اوکراین یکی از خواست‌های اصلی خانواده‌های قربانیان این حادثه بود.

انجمن خانواده قربانیان هواپیمای اوکراین با انتشار بیانیه‌ای ضمن تاکید دوباره بر اینکه هواپیمای پی‌اس۷۵۲ با “دستور عمدی سپاه پاسداران” هدف دو موشک قرار گرفت، از دولت کانادا به خاطر این اقدام و نیز از مردم ایران به خاطر ایستادن در کنار خانواده قربانیان تشکر کرد.

در این بیانیه که در شبکه اکس منتشر شده، تصریح شده است: «انجمن همچنان بر سایر خواسته‌های خود شامل پیگیری پرونده‌ی سرنگون کردن پرواز در دیوان بین‌المللی دادگستری، سازمان جهانی هوانوردی، دیوان بین‌المللی کیفری، همکاری با اوکراین در پیگیری پرونده‌ی جنایی این کشور و باز شدن پرونده جنایی در کانادا اصرار می‌کند.»

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله