ادعای بیهوده نتانیاهو: اشتباهی غم‌انگیز بود، بررسی می‌کنیم

آوارگانی که «زنده زنده» در چادرها در آتش سوختند؛ شدت گرفتن اعتراضات علیه اسرائیل

مقامات بهداشتی غزه از کشته شدن دست کم ۴۵ فلسطینی در پی حمله اسرائیل به رفح خبر داده‌اند. به گفته آن‌ها برخی از کشته شدگان از آوارگان ساکن در چادر‌ها بودند که زنده زنده در آتش سوختند.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل پس از کشته شدن ده‌ها نفر در شهر رفح در جنوب غزه، گفت که این یک «اشتباه غم‌انگیز» بوده است.

او روز دوشنبه در سخنرانی خود در پارلمان گفت که کشورش در حال بررسی حمله شب گذشته است.

اسرائیل به دلیل حمله هوایی ویرانگر که به گفته مقامات بهداشتی غزه منجر به کشته شدن دست‌کم ۴۵ فلسطینی از جمله زنده زنده سوختن تعدادی از آوارگان ساکن در چادرها شده است از سوی برخی از کشورها محکوم شده است و انتظار می‌رود انتقادات به دولت وی را شدت بخشد.
حتی برخی از نزدیکترین متحدان اسرائیل، به ویژه ایالات متحده، از افزایش تلفات غیرنظامیان در غزه ابراز خشم کرده‌اند.

هرچند اسرائیل مدعی است که به قوانین بین‌المللی پایبند است اما این ادعا در دادگاه‌های عالی بین‌المللی که یکی از آنها هفته گذشته خواستار توقف حمله در رفح شد، مورد بررسی قرار گرفته است.

به گفته مقامات بهداشتی غره حمله یکشنبه شب، که به نظر می‌رسد یکی از مرگبارترین حملات طی چند ماه اخیر بوده، مجموع تلفات فلسطینیان را از زمان آغاز جنگ به بیش از ۳۶ هزار نفر رسانده است. وزارت بهداشت غزه تحت کنترل حماس در اعلام آمار بین جنگجویان و غیرنظامیان تمایزی قائل نمی‌شود.

محمد ابوعسا، یکی از حاضران در محل گفت که امدادگران علاوه بر جوانان و سالمندان «کودکانی را نیز از زیر آوار بیرون کشیدند که تکه تکه شده بودند». او آتش سوزی در کمپ آوارگان را وحشتناک توصیف کرد.

وزارت بهداشت غزه اعلام کرد که حدود نیمی از کشته شدگان زن، کودک و افراد مسن بودند.

فرانسه، یکی از متحدان نزدیک اروپایی اسرائیل، از این خشونت‌ها ابراز نگرانی کرد.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه در شبکه ایکس (توییتر سابق) نوشت: «هیچ منطقه امنی در رفح برای غیرنظامیان فلسطینی وجود ندارد و این عملیات باید متوقف شود.»

او همچنین گفت: «من خواستار احترام کامل به قوانین بین‌الملل و آتش بس فوری هستم».

رفح، جنوبی‌ترین شهر غزه در مرز با مصر، بیش از یک میلیون نفر (حدود نیمی از جمعیت غزه) از آوارگان سرزمین فلسطین را در خود جای داده بود. بسیاری از آنها پس از حمله اسرائیل در اوایل ماه جاری به این منطقه بار دیگر آواره شدند و از این منطقه گریختند، صدها هزار نفر دیگر نیز همچنان در چادرهای محقر در این شهر و اطراف آن به سر می‌برند.

چندین کشور عربی حمله هوایی اسرائیل به اردوگاه تل‌السلطان، محل اسکان آوارگان در جنوب رفح را محکوم کردند. مصر اسرائیل را به حمله عمدی به چادرهای آوارگان متهم کرد و از نقض آشکار قوانین بین‌المللی سخن گفت.

قطر ابراز نگرانی کرد که این حمله تلاش‌ها برای دستیابی به آتش‌بس را مختل کند. از اردن و کویت نیز انتقادهایی به گوش رسید. وزارت امور خارجه عربستان سعودی «حمله به غیرنظامیان بی‌دفاع در نوار غزه» را به‌شدت محکوم کرد.

ریاض «تداوم نقض آشکارِ» قطعنامه‌های بین‌المللی توسط اسرائیل را غیرقابل قبول دانست. سخنان تند مشابهی نیز از سوی کویت بیان شد.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه و آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان، از دولت اسرائیل خواستند که حمله به رفح را متوقف کند.

گیدو کروستو، وزیر دفاع ایتالیا گفت حملات اسرائیل دیگر قابل توجیه نیست. براساس آخرین اطلاعات فلسطینی‌ها، ۴۵ نفر در گلوله‌باران اردوگاه خیمه‌ای تل‌السلطان کشته شدند.

ارتش اسرائیل مدعی شد که «براساس اطلاعات دقیق» در این حمله هوایی، دو مقام ارشد حماس کشته شدند. با این حال، دادستان ارشد نظامی اسرائیل این حمله هوایی را «بسیار سنگین» خواند و از انجام تحقیقات در این‌باره خبر داد.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله