ملی مذهبی _ روابط عمومی ستاد کل نیروهای مسلح در نخستین اطلاعیه درباره سانحه سقوط بالگرد ابراهیم رئیسی اعلام کرده که بر اساس بررسیهای کارشناسان این نهاد هیچ گونه آثار اصابت گلوله روی اجزای باقیمانده بالگرد رئیسجمهوری سابق ایران مشاهده نشده است.
در این اطلاعیه همچنین آمده است که پیش از سقوط مکالمه مشکوکی بین برج مراقبت و گروه پروازی رخ نداده بود. در حال حاضر گمانهزنیهایی در خصوص علت سقوط بالگرد حامل ابراهیم رئیسی و امیر عبداللهیان وجود دارد که مقامات در رد یا اثبات آنها تا کنون هیچ اظهار نظر مستدلی نکردهاند.
تناقضهایی که در گفتههای مقامها و سرنشینان دو بالگرد دیگر گه همراه رئیسجمهور به پرواز درآمده بودند وجود دارد به نظریههای مختلفی در خصوص علت سقوط بالگرد ابراهیم رئیسی، عضو هیئت مرگ دامن زد که هیچ کدام از آنها نیز به هیچ وجه یا به اندازه کافی مستدل نیست. ستاد نیروهای مسلح در اطلاعیهاش تاکید کرده که هنوز اظهار نظر درباره برخی از جنبههای این سانحه به شکل قطعی ممکن نیست، اما همزمان مواردی را ذکر کرده است که درباره آنها از نظر این ستاد «قاطعیت» وجود دارد. اطلاعیه نیروهای مسلح بدون اعلام قطعی علت سانحه بالگرد حامل ابراهیم رئیسی تصریح میکند که «بالگرد سانحهدیده پس از برخورد با ارتفاع دچار آتشسوزی شده است.»
ستاد کل نیروهای مسلح، گزارش اولیه هیئت عالی بررسی ابعاد و علل سانحه بالگرد حامل رئیس جمهور را منتشرکرد. به گزارش شفقنا، در گزارش اولیه هیات عالی بررسی ابعاد و علل سانحه بالگرد حامل رئیس جمهور که ستاد کل نیروهای مسلح پنجشنبه شب ۲۳ خرداد ۱۴۰۳ منتشر کرده، آمده است: «بخش قابل توجهی از اطلاعات در زمینههای مختلف تخصصی، فنی و عمومی که می توانست در وقوع سانحه دخیل باشد جمعآوری شده است.
برخی از اقدامات برای اظهار نظر قطعی نیاز به زمان بیشتری دارد که در دست بررسی بوده و برخی از موارد را می توان با قاطعیت اعلام نمود که مورد اشاره قرار می گیرند:
۱ – بالگرد در مسیر پیش بینی شده از قبل ادامه مسیر داده و از مسیر تعیین شده پروازی خارج نگردیده است.
۲ -حدود یک و نیم دقیقه قبل از سانحه بالگرد. خلبان بالگرد سانحه دیده با دو بالگرد دیگر گروه پروازی ارتباط برقرار نموده است.
۳ – آثار اصابت گلوله و یا موارد مشابه آن در اجزای باقی مانده بالگرد سانحه دیده مشاهده نگردیده است.
۴ – بالگرد سانحه دیده پس از برخورد با ارتفاع، دچار آتش سوزی شده است.
۵ – به دلیل پیچیدگی منطقه، مه گرفتگی و درجه حرارت پایین، عملیات تجسس به شب کشیده شده و در طول شب نیز استمرار می یابد و در بامداد صبح روز دوشنبه (ساعت ۵ صبح) با کمک پرنده های بدون سرنشین ( ایرانی) نقطه دقیق محل سانحه مشخص و نیروهای زمینی عملیات تجسس در آن نقطه حضور پیدا می کنند.
۶ – در مکالمات برج مراقبت با گروه پروازی نیز مورد مشکوکی مشاهده نگردیده است.»
در گزارش اولیه هیأت عالی بررسی ابعاد و علل سانحه بالگرد حامل رئیس جمهور که ستاد کل نیروهای مسلح منتشر کرده، تصریح شده است: بخش قابل توجهی از اسناد و مدارک مرتبط با سانحه بالگرد یاد شده جمع آوری شده است و برای بررسی برخی از قطعات و اسناد، نیاز به زمان بیشتری میباشد که پس از اتقان سنجی و کار تخصصی و کارشناسی دقیقتر در اطلاعیههای بعدی به سمع و نظر ملت شریف و انقلابی ایران خواهد رسید.
این ستاد در خصوص به درازا کشیدن عملیات تجسس تنها به ذکر دلایل محیطی از جمله «پیچیدگی منطقه، مهگرفتگی و درجه حرارت پایین» اکتفا کرده و همزمان بر نقش «پرندههای بدون سرنشین (ایرانی)» در یافتن محل لاشه بالگرد تاکید کرده است که زمان آن ساعت ۵ صبح روز دوشنبه اعلام شده است. در تاریخ ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳، ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم و عضو هیئت مرگ در کشتار زندانیان سیاسی چپگرا و مجاهد خلق در تابستان ۱۳۶۷، در اثر سقوط بالگرد در جنگلهای محدوده ورزقان و جلفا کشته شد. حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه سابق، محمدعلی آل هاشم امام جمعه تبریز، مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی و چند تن دیگر نیز سرنشینان بالگرد بودند.