مرگ رئیسی نباید آسیب‌دیدگان را از پاسخ‌گویی محروم کند

بیانیه تند عفو بین‌الملل درباره مرگ رئیسی و حق دسترسی به عدالت برای آسیب‌دیدگان

ملی مذهبی _ در پی مرگ ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم و عضو هیئت مرگ به دلیل سقوط هلیکوپتر در استان آذربایجان شرقی، سازمان عفو بین‌الملل پنج‌شنبه ۳ خرداد / ۲۳ مه بیانیه‌ای با عنوان «مرگ رئیسی نباید آسیب‌دیدگان میراث شوم حقوق بشری او را از حق دستیابی به پاسخ‌گویی محروم کند»، منتشر کرد.

عفو بین‌الملل در بیانیه خود ضمن اشاره به پیشرفت سریع رئیسی در سلسله‌مراتب قضائی و اجرایی جمهوری اسلامی، گفت: «در ۴۴ سال گذشته، او به‌طور مستقیم در ناپدیدسازی‌های قهری و اعدام‌های فراقضایی هزاران مخالف سیاسی در دهه ۶۰، قتل، بازداشت خودسرانه، ناپدیدسازی قهری و شکنجه هزاران معترض و آزار و اذیت خشونت‌آمیز زنان و دخترانی که از حجاب اجباری سرپیچی می‌کردند، و دیگر نقض‌های جدی حقوق بشر، مستقیماً دست داشته یا بر آن‌ها نظارت داشته است.»

دیانا الطحاوی، معاون مدیر منطقه‌ای عفو بین‌الملل برای خاورمیانه و شمال آفریقا، در این‌باره گفت: «ابراهیم رئیسی تا زمانی که زنده بود باید از جمله برای جنایت‌ها علیه بشریت قتل، ناپدیدسازی قهری و شکنجه مورد تحقیق کیفری قرار می‌گرفت. مرگ او نباید قربانیان جنایت‌های وی و خانواده‌های آن‌ها را از حق دستیابی به حقیقت و دیدن محاکمه و مجازات تمامی افرادی که در جنایت‌های او همدست بودند، محروم کند.»

او افزود: «دهه‌هاست که مجرمانی با مسئولیت کیفری در ایران از مصونیت نظام‌مند از مجازات برخوردار بوده‌اند. جامعه بین‌المللی اکنون باید اقدام کند تا برای پاسخ‌گویی به قربانیان جنایت‌های بین‌المللی و نقض‌های جدی حقوق بشر که ابراهیم رئیسی و دیگر مقام‌های جمهوری اسلامی مرتکب شده‌اند، راه‌هایی بیابد.»

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله