آزار و احکام سنگین برای فعالان اجتماعی

۱۱ کنشگر سیاسی در ایران به حدود «یک قرن حبس» محکوم شدند

ملی مذهبی _ بر ا‌ساس گزارش هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شعبه بیست و ششم دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ایمان افشاری طی حکمی، یازده کنشگر سیاسی و مدنی را مجموعا به ۹۵ سال و هشت ماه زندان و مجازات‌های تکمیلی دیگر محکوم کردە است.

فاطمه حق‌پرست، محمدرضا کامرانی‌نژاد، وحید سرخ‌گل، کاظم علی‌نژاد بارانلو، آرشام (محمود) رضایی، میثم غلامی، وحید قدیرزاده، علی‌اصغر حسنی‌راد، سامان رضایی، پیام باستانی‌ پاریزی و حجت‌الله‌ رافعی یازده کنشگری هستند کە حکم آنها توسط دادگاه انقلاب تهران صادر شدە است. به نوشته هرانا وحید سرخ‌گل و پیام باستانی پاریزی هر کدام به ۱۶ سال حبس، آرشام (محمود) رضایی به ۱۵ سال زندان و پرداخت ۱۵ میلیون تومان جزای نقدی، کاظم علی‌نژاد بارانلو به ۱۱ سال حبس، علی‌اصغر حسنی‌راد به هشت سال زندان، یازده ضربه شلاق و پرداخت سه میلیون و ۱۷۳ هزار و ۳۳ تومان جزای نقدی، میثم غلامی، وحید قدیرزاده، محمدرضا کامرانی‌نژاد و حجت‌الله رافعی هر کدام به شش سال حبس، سامان رضایی به پنج سال حبس و فاطمه حق‌پرست به هشت ماه حبس و یک میلیون تومان جزای نقدی محکوم شده‌اند.

همچنین بر ا‌ساس این گزارش از بابت مجازات‌های تکمیلی هر یک از این افراد به “دو سال منع اقامت در استان تهران و سایر استان‌های مجاور، دو سال منع عضویت در گروه‌ها و دستجات سیاسی و اجتماعی” و “ضبط گوشی‌های تلفن همراه و مودم اینترنت” متعلق به وحید سرخ‌گل، آرشام (محمود) رضایی، میثم غلامی، وحید قدیرزاده، علی‌اصغر حسنی‌راد، پیام باستانی‌زاده پاریزی، محمدرضا کامرانی‌نژاد و حجت‌الله رافعی و “مبلغ ۹۳ میلیون تومان” و از آرشام (محمود) رضایی به “مبلغ ۷۳ میلیون تومان” و از علی‌اصغر حسنی‌راد مبلغ “۲۰ میلیون به نفع دولت” محکوم شدەاند.

بیشتر بخوانید: پرونده مرگ مهسا امینی؛ موضوع اصلی دادگاه صالح نیکبخت

گفتە می‌شود کە در دادنامه صادره آمده است، در خصوص هر یک از متهمان مجازات اشد، یعنی برای فاطمه حق‌پرست هشت ماه حبس، برای سامان رضایی چهار سال حبس، برای وحید سرخ‌گل، کاظم علی‌نژاد بارانلو، آرشام (محمود) رضایی، میثم غلامی، وحید قدیرزاده، علی‌اصغر حسنی‌راد، محمدرضا کامرانی‌نژاد و حجت‌الله رافعی هر یک به پنج سال حبس و برای پیام باستانی‌ پاریزی ده سال قابل اجرا خواهد بود.

اتهام‌های این کنشگران “توهین به مقدسات اسلامی در فضای مجازی”، “اجتماع و تبانی به قصد بر هم زدن امنیت کشور”، “فعالیت تبلیغی علیه حکومت” و “تشویق مردم به درگیری و خون‌ریزی” عنوان شده است.

بر ا‌ساس گزارش‌ها این شهروندان پاییز سال جاری بازداشت و در ماه‌های گذشتە در زندان‌های اوین و تهران بزرگ محبوس بودەاند.

قوە‌ قضائیه جمهوری اسلامی در ماه‌های گذشتە احکام سنگینی را علیه معترضان صادر کردە است.  سازمان ملل متحد در هفتاد و هشتمین مجمع عمومی خود، کە روز ۲۸ آذر (١٩ دسامبر) برگزار شد، قطعنامه‌ محکومیت نقض گسترده حقوق بشر توسط حکومت ایران را تصویب کرد.

در بخشی از این قطعنامه از جمهوری اسلامی خواستە شدە بود کە بە تعهدات بین‌المللی پایبند باشد و بە شکنجه، مجازات‌های بی‌رحمانه و غیرانسانی و تحقیرآمیز پایان دهد و سرکوب سیستماتیک، دستگیری‌ها و بازداشت‌های خودسرانه معترضان از جمله عمل ناپدیدسازی را متوقف کند.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله