توماج صالحی اخیرا پس از یک سال بازداشت آزاد شده بود

اعتراض انجمن قلم آمریکا به محکومیت جدید توماج صالحی

ملی مذهبی _ انجمن قلم آمریکا (پن) روز ۴ ژانویه ( ۱۴ دی ماه) با اعتراض شدید نسبت به بازداشت مجدد و محکومیت توماج صالحی به یک سال حبس مجدد، در بیانیه‌ای اعلام کرد که “این اقدام نشان‌دهنده سرکوب نگران‌کننده و گسترده آزادی بیان در ایران است.”

این انجمن در بیانیه خود خواستار “آزادی فوری توماج، رفع تمامی اتهامات علیه او و توقف حمله مداوم به آزادی بیان در ایران شد.”

انتشار این بیانیه در حالی صورت می‌گیرد که  امیر رئیسیان، وکیل توماج صالحی، ۱۱ دی ماه در حساب ایکس  (توئيتر سابق) خود “از محکومیت وی به یک سال حبس دیگر، ۲ سال ابطال گذرنامه و شرکت در دورۀ مدیریت رفتار، به دنبال اطلاع‌رسانی تصویری این رپر معترض درباره شکایت از ضابطین پرونده‌اش خبر داد.”

انجمن قلم آمریکا در بیانیه خود به “ترس شدید مقامات ایرانی از هنرمندان، موسیقی دانان، نویسندگان، روزنامه‌نگاران، فیلمسازان و کسانی که با جرات و جسارت عقاید مخالف با سیاست‌های رژیم کنونی ایران را بیان می‌کنند” اشاره کرد.

در این بیانیه ضمن اشاره به اینکه “بازداشت مجدد توماج صالحی و محکومیت جدید او بخشی از یک تلاش حساب شده برای سرکوب صداهای مخالف است”، آمده: «ایران به آزادی هنر و جامعه هنری برای الهام بخشیدن به شهروندان برای ایجاد آینده‌ای بهتر و عادلانه‌تر نیاز دارد.»

کفیل سیاسی توماج: نگران جانش هستم

محکومیت توماج صالحی به یک سال حبس اضافی در شرایطی است که “یه وان ری”، نماینده حزب سوسیال دموکرات آلمان و کفیل سیاسی او، جمعه ۱۵ دی ماه (۵ ژانویه) “از منتقل نشدن این رپر معترض به بند عادی زندان ابراز نگرانی کرد و گفت که نگران امنیت و جان توماج است.”

این نماینده حزب سوسیال دموکرات آلمان با انتشار متنی در شبکه اجتماعی ایکس (توئيتر سابق) “خواستار شفاف‌سازی شرایط این زندانی سیاسی شد.”

گفتنی است وکیل توماج صالحی ضمن اعلام خبر محکومیت مجدد او به یک سال حبس، در نامه‌ای سرگشاده خطاب به غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئيس قوه قضاییه جمهوری اسلامی، تاکید کرد که “این روند رسیدگی و دادرسی نه منطبق با قانون است و نه به حقوق شهروندی توجهی دارد.”

توماج صالحی اواخر آبان ماه پس از تحمل بیش از یک سال حبس که ۲۵۲ روز آن در سلول انفرادی گذشت، به قید وثیقه از زندان آزاد شد. این آزادی تنها چند روز بیش طول نکشید و او پس از ۱۲ روز چشیدن طعم “آزادی نسبی” ۹ آذر ماه توسط عده‌ای مامور لباس شخصی مسلح و بدون ارائه هرگونه حکم قضایی یا کارت شناسایی، با ضرب و شتم شدید در بابل دوباره بازداشت شد. وکیل توماج در آن زمان خبر داد که او به زندان دستگرد اصفهان منتقل شده است.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله