ایران قصد دستیابی به سلاح هسته ای را رد کرده

بیانیه مشترک آمریکا و سه کشور اروپایی در محکومیت تشدید غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران

ملی مذهبی _ فرانسه، آلمان، بریتانیا و ایالات متحده با انتشار بیانیه‌ای مشترک افزایش میزان تولید اورانیوم غنی شده با خلوص ۶۰ درصد توسط ایران را محکوم کردند.

در بیانیه مشترک کشورهای غربی هیچ اشاره‌ای به پیامدهای این اقدام ایران نشده، اما ضمن درخواست برای لغو آن تاکید شده است که این چهار کشور همچنان به یافتن راه حل دیپلماتیک برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای متعهدند.  در بخشی از این بیانیه آمده است: «تولید اورانیوم با غنای بالا توسط ایران هیچ توجیه غیرنظامی معتبری ندارد. این تصمیمات بیانگر رفتارهای بی پروا درمحیط پرتنش منطقه‌ای است.»

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در گزارشی روز سه‌شنبه اعلام کرد که ایران کاهش چند ماهه تولید اورانیوم بسیار غنی‌شده تا خلوص ۶۰ درصد را معکوس کرده است.
در بخش دیگری از این بیانیه مشترک آمده است: «ما این اقدام را  که به تشدید بی وقفه برنامه هسته ای ایران می‌انجامد محکوم می‌کنیم.»

پیش از این آژانس بین المللی انرژی اتمی با انتشار گزارشی اعلام کرده بود که تولید اورانیوم ۶۰ درصد غنی شده ایران در ماه‌های اخیر سه برابر افزایش یافته است. 

در مقابل تهران در واکنش به این گزارش تاکید کرد که «اتفاق جدیدی نیفتاده» و برنامه هسته‌ای ایران بر اساس قوانین و مطابق روال پیشین اجرا می‌شود. 

چهار کشور غربی در این بیانیه همچنین از ایران خواسته‌اند تا فورا این اقدامات را متوقف کرده و تشدید غنی‌سازی را معکوس کند در ادامه این بیانیه مشترک آمده است: «تهران باید به طور کامل با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری کند تا تضمین دهد که برنامه هسته‌ای‌‌اش کاملا صلح‌آمیز است. ضمن اینکه ایران باید تصمیم برای تعلیق فعالیت بازرسان آژانس را لغو کند.»

طبق تعریف نظری آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، تهران در حال حاضر دارای میزان اورانیوم با خلوص ۶۰ درصدی است که می‌تواند در صورت غنی‌سازی تا ۹۰ درصد سه بمب هسته‌ای بسازد. ایران البته همواره قصد دستیابی به سلاح هسته ای را رد کرده است.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله