ایران سرعت غنی‌سازی اورانیوم را افزایش داده است

هشدار تازه آژانس انرژی اتمی درباره سرعت گرفتن غنی سازی توسط ایران

ملی مذهبی _ آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز سه‌شنبه ۵ دی اعلام کرد که ایران سرعت غنی‌سازی اورانیوم خود با خلوص ۶۰ درصد را بار دیگر افزایش داده است. به گفته آژانس، مقدار غنی‌سازی ۶۰ درصدی ایران که به ۳ کیلوگرم در ماه کاهش‌ یافته بود، بار دیگر افزایش یافته و به حدود ۹ کیلوگرم در ماه بازگشته است. آژانس گفته این حجم غنی‌سازی در دو مجتمع نطنز و فردو انجام شده است.

کاهش سرعت غنی‌سازی ایران که از اواخر بهار گذشته آغاز شده بود، نتیجه مذاکرات محرمانه بین ایالات متحده و ایران بود که به آزادی شهروندان آمریکایی در ایران در اوایل سال جاری میلادی منجر شد.

به گفته آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به عنوان ناظر هسته‌ای سازمان ملل متحد، جمهوری اسلامی شرایط مشخص شده در توافق «برجام» را زیر پا گذاشته و غنی‌سازی ۶۰ درصدی «نزدیک به سطح مورد نیاز برای تولید تسلیحات» است.

طبق تعریف نظری آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، حدود ۴۲ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده تا ۶۰ درصد، مقداری است که ساخت بمب هسته‌ای با آن را نمی‌توان منتفی دانست. 

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هم از قدرت‌های بین‌المللی خواسته مذاکره با حکومت ایران را بر سر برنامه هسته‌ای این کشور از سر بگیرند.

گروسی ماه گذشته در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی فرانس۲۴، با ابراز نگرانی مجدد از برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی گفته بود تهران از مواد و ظرفیت لازم برای ساخت بمب اتمی برخوردار است.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله