رشنو در دومین پرونده به چهار ماه دیگر زندان محکوم شد

سپیده رشنو با احتساب محکومیت جدید، مجموعا به سه سال و ۱۱ماه حبس قطعی محکوم شد

ملی مذهبی _ بنا بر اعلام وکیل «سپیده رشنو»، دادگاه تجدید نظر استان تهران«چهار ماه حبس قطعی» برای موکلش صادر کرده تا این نویسنده و فعال مدنی برای دو پرونده، «در مجموع به سه سال و ۱۱ ماه حبس قطعی» محکوم شود.

«میلاد پناهی‌پور»، وکیل خانم رشنو، در گفتگو با خبرگزاری شرق،  که  امروز سه‌شنبه، ۱۴ آذرماه منتشر شده، گفت که خانم رشنو به اتهام «انتشار تصاویر مبتذل در فضای مجازی» به این مجازات محکوم شده است.

شبکه شرق به نقل از میلاد پناهی‌پور، وکیل سپیده رشنو نوشت که او به اتهام «انتشار تصاویر مبتذل در فضای مجازی» به چهار ماه «حبس قطعی» دیگر محکوم شده است تا در مجموع بابت دو پرونده‌اش، به سه سال و ۱۱ ماه حبس به زندان برود. رشنو شهروندی است که سوار اتوبوس بی‌آر‌تی در گذر اعتراضات ۱۴۰۱، به دعوت اجباری به حجاب واکنش نشان داد و این ویدیو گسترده در فضای مجازی پخش شد. برای آن ویدیو، او در تیر ماه ۱۴۰۱ بازداشت و ۸ شهریور با ۸۰۰ میلیون وثیقه آزاد شد. اشاره دادگاه به انتشار تصاویر مبتذل، تصویری بدون حجاب اجباری است که در فضای مجازی منتشر شد. پس از حکم تازه دادگاه تجدیدنظر، نه تنها چهار ماه حبس پرونده دوم رشنو اجرایی خواهد شد، بلکه پنج سال تعلیق حکم پیشین او هم منقضی شده و او بایستی در مجموع به سه سال و ۱۱ ماه زندان برود. برای رشنو پرونده سومی هم تشکیل شده است که ۱۳ دی دادگاه آن برگزار خواهد شد. احتمالا این پرونده برای تصویری است که او بدون حجاب اجباری از خود جلوی ساختمان مجتمع قضایی دادگستری کل استان تهران منتشر کرد. او این تصویر را همزمان با ۱۰ مهر منتشر کرد که همراه وکیلش برای دو اتهام «تشویق به فساد و فحشا و تبلیغ علیه نظام» به دادگاه می‌رفت. دادگاه به او اجازه ورود به سالن را به‌خاطر نداشتن حجاب اجباری نداد. پناهی‌پور به شرق گفت: «این درحالیست که در هیچ یک از قوانین موضوعه، جلوگیری از حضور متهم در جلسه رسیدگی به پرونده‌اش به دلیل حجاب پیش‌بینی نشده و تمام قوانین بر دفاع متهم از خودش در جلسه رسیدگی تاکید کرده‌اند.» وکیل رشنو همچنین گفت: «ما پس از صدور حکم دادگاه بدوی در پرونده دوم خانم رشنو، درخواست تجدیدنظرخواهی خود را ثبت کردیم. دیروز در نهایت حکم شعبه یک دادگاه تجدیدنظر در شرایطی به ما ابلاغ شد که ما خواستار حضور در دادگاه تجدیدنظر و ارائه دفاعیات خودمان به صورت حضوری بودیم ولی نه تنها این اتفاق رخ نداد، بلکه حتی پیامک ارجاع پرونده به شعبه یک دادگاه تجدیدنظر هم برای ما ارسال نشده بود، در سامانه ثنا هم چیزی ثبت نشده بود و ما تصور می‌کردیم که این پرونده در هیچ شعبه‌ای به ثبت نرسیده است اما به یکباره دیدیم که رأی دادگاه به ما ابلاغ شد.»

به گفته وکیل خانم رشنو تشکیل پرونده جدید او به دلیل انتشار «تصویری از خود» و اطلاع‌رسانی در زمینه «حکم کمیته انضباطی دانشگاه الزهرا»‌ در اینستاگرام است. سپیده رشنو روز هفتم آبان در اینستاگرام نوشت که بر اساس حکم جدیدی که علیه او صادر شده، حکم حبس «پروندهٔ اول (اتوبوس تیرماه)» از تعلیق خارج می‌شود.

این مترجم و ویراستار که سه ماه پیش از جان‌باختن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، در اعتراض به حجاب اجباری بازداشت و شکنجه و مجبور به اعتراف اجباری شده بود، روز ۱۰ مهرماه امسال با انتشار عکسی از خود بدون حجاب اجباری نوشت که با همین پوشش به همراه وکیلش در دادگاه حاضر می‌شود تا از خود دفاع کند.

این مترجم و ویراستار، خردادماه امسال خبر داد که بعد از احضار مجدد، با وثیقه یک میلیارد تومانی آزاد شده، اما «ممنوع‌الخروج از تهران» است. او پیش از آن نیز اعلام کرده بود دانشگاه الزهرا او را به دلیل «عدم رعایت پوشش اسلامی»، دو ترم با احتساب سنوات از تحصیل منع کرده است.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله