زهرا رهنورد: داغ ننگ دخترکشی تا ابد بر پیشانی حکومت‌تان باقی خواهد ماند

ادامه واکنش‌ها به مرگ مشکوک آرمیتا گراوند؛ تا ضرب و شتم صدیقه وسمقی در زمان تشییع

ملی مذهبی _ مراسم خاکسپاری و ختم آرمیتا گراوند روز یک‌شنبه، هفتم آبان، در فضایی امنیتی در تهران برگزار شد و در جریان آن ماموران امنیتی با خشونت تعدادی از شرکت‌کنندگان را بازداشت کردند. بنا بر گزارش‌ شاهدان عینی تعداد بی‌شماری از نیروهای لباس شخصی هنگام مراسم تشییع در بهشت زهرا حضور داشته و از شرکت‌کنندگان فیلمبرداری می‌کردند.

ماموران همچنین در پایان مراسم تعدادی از شرکت‌کنندگان که هنگام خاکسپاری پیکر آرمیتا شعار سر داده بودند را با ضرب و شتم بازداشت کردند. البته خبرگزاری فارس در روایتی متفاوت در این باره نوشت:«پس از پایان مراسم و هنگام قرائت دعا تعدادی سعی در شعار دادن و برهم‌زدن مراسم داشتند که بازماندگان آن مرحوم با آن‌ها همراهی نکردند.»

محمد گراوند، از نزدیکان مرحومه، منظر ضرابی، از خانواده‌های دادخواه هواپیمای اوکراینی، مسعود زینال‌زاده، فعال صنفی معلمان و نسرین ستوده، وکیل دادگستری، از جمله بازداشت‌شدگان در این مراسم هستند. به گفته رضا خندان همسرش نسرین ستوده و خانم ضرابی به بازداشتگاهی در شهر ری منتقل شده‌اند.

گزارش‌ها همچنین حاکی از حضور پرشمار ماموران امنیتی در اطراف مسجد محل برگزاری مراسم ختم آرمیتا و برخورد با شرکت‌کنندگان بوده است.

یکی از شاهدان ماموران صدیقه وسمقی، شاعر و نواندیش دینی، از سوی یکی از یک از ماموران مورد ضرب و شتم قرار گرفت.

به گفته این شاهد عینی ضربه مشت این مامور به حدی بود که اگر فردی خانم وسمقی را نگرفته بود امکان زمین خوردن او و آسیب جدی وجود داشت. در نهایت یکی از همسایگان در خانه خود را بر روی خانم وسمقی و دیگران گشوده تا آن‌ها از گزند ماموران در امان بمانند.

آرمیتا گراوند در اولین روزهای سال تحصیلی در مسیر مدرسه بر زمین افتاد و به کما رفت.

در حالی که روایت رسمی مصرانه جان باختن او را به «مشکلات افت فشار و از حال رفتن» نسبت می‌دهد برخی از فعالان حقوق بشر معتقدند آرمیتا در پی «درگیری بر سر حجاب اجباری هل داده شده و از ناحیه سر آسیب دیده است.»

آرمیتا ۱۷ ساله پس از هوش رفتن در ایستگاه مترو به مدت ۲۸ روز در بیمارستان فجر بستری بود.

روزنامه اعتماد روز یک‌شنبه در گزارشی به فضای به شدت امنیتی حاکم بر این بیمارستان در دوره بستری آرمیتا گراوند و هنرستان عروه‌الوثقی، محل تحصیل او، اشاره کرده است. پیش‌تر نیز گزارش‌هایی از فشار نهاد امنیتی بر خانواده گراوند و هم‌کلاسی‌های آرمیتا برای تایید روایت رسمی منتشر شده بود.

بیانیه زهرا رهنور

زهرا رهنورد نیز در بیانیه ای مرگ مشکوک آرمیتا گراوند را تسلیت گفت و نوشت که حکومت ایران در جنگ تن به تن با زنان شکست می خورد. متن کامل بیانیه به شرح زیر؛

به‌نام خداوند منتقم

حاکمان ایران، متوهمانه، تثبیت قدرت خود را در گرو چند وجب پارچه و یک قانون مَن‌درآوردی به‌نام “حجاب اجباری” خلاصه می‌بینند. دخترکان معصومی چون کشته‌شدگان جنبش مهسا و اینک در ادامه آن نوجوان دانش‌آموز آرمیتا گراوند را به قربانی در مسلخ معبد خودکامگی می‌کشند و هر بار هم مرگ دخترکان را به گردن فیزیولوژی و سنکوپ و بیماری زمینه‌ای یا خودکشی آنها می‌اندازند. به حاکمان هشدار می‌دهم جنگ تن‌به‌تن با زنان و دختران سرزمین‌مان ایران را پایان دهید و قانون منحوس حجاب اجباری را از فهرست قوانین کشور حذف کنید و گرنه همچون ایام جاهلیتِ زنده به‌گور کردن دختران، داغ ننگ دختر کشی تا ابد، بر پیشانی حکومت‌تان باقی خواهد ماند.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله