۱۰۰ هزار ارمنی تا کنون قره‌باغ را ترک کرده‌اند

هیأتی از سازمان ملل وارد منطقه قره‌باغ کوهستانی شد

ملی مذهبی _ سخنگوی ریاست جمهوری آذربایجان به خبرگزاری فرانسه گفته است که هیأت سازمان ملل صبح یکشنبه اول اکتبر (۹ مهرماه) وارد قره‌باغ شده تا نیازهای بشردوستانه ساکنان این منطقه را ارزیابی کند. این اولین ماموریت سازمان ملل در قره‌باغ در بیش از ۳۰ سال گذشته است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این ماموریت در حالی انجام می‌شود که تقریباً تمامی ۱۲۰هزار سکنه ارمنی این منطقه از ترس اقدامات تلافی‌جویانه آذربایجان به ارمنستان گریخته‌اند.

سازمان ملل پیش‌تر اعلام کرده بود که از باکو چراغ سبز برای آغاز یک ماموریت به این منطقه در آخر هفته دریافت کرده است. اتحادیه اروپا روز جمعه ۲۷ سپتامبر (۵ مهرماه) از آذربایجان خواست، به ناظران سازمان ملل اجازه ورود به قره باغ را بدهد.

سخنگوی کمیسیون اتحادیه اروپا روز جمعه در بروکسل گفت، این ماموریت باید در روزهای آینده انجام شود. در نتیجه عملیات نظامی جمهوری آذربایجان حدود دو هفته پیش، “کوچ دسته‌جمعی ارامنه از قره باغ در جریان است”. گفته شد که مردم به کمک‌های بشردوستانه نیاز فوری دارند.

ارمنستان پیش از این آذربایجان را به “پاکسازی قومی” متهم کرده بود. آذربایجان این اتهامات را رد می‌کند. حکمت حاجی‌اف، مشاور سیاست خارجی ریاست جمهوری آذربایجان در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه که روز شنبه ۳۰ سپتامبر منتشر شد گفت: «ما نمی‌توانیم اتهام پاکسازی قومی یا نسل‌کشی را بپذیریم.» او تاکید کرد که “هیچ مورد خشونت یا جنایت علیه غیرنظامیان وجود نداشته است”. 

هم‌زمان گروه‌های ارمنی در بسیاری از کشورهای اروپایی برای تظاهراتی در روز یکشنبه در بروکسل فراخوان دادند. مقامات ارمنستان روز یکشنبه برای قره‌باغ کوهستانی روز ملی نیایش اعلام کردند. ناقوس‌ها در کلیساهای کشور به صدا درآمدند و اسقف اعظم کلیسای ارمنی مراسم نیایشی را در کلیسای جامع شهر اچمیادزین در نزدیکی پایتخت ایروان برگزار کرد.

پس از شکست نیروهای طرفدار ارمنستان در برابر آذربایجان، رهبری قره‌باغ کوهستانی روز پنجشنبه گذشته انحلال این جمهوری خودخوانده را اعلام کرد.

سازمان جهانی بهداشت روز یکشنبه اعلام کرد که طی روزهای گذشته بیش از ۱۰۰هزار ارمنی، منطقه را به مقصد ارمنستان ترک کرده‌اند و این روند ادامه دارد.

بیش از ۱۰ روز پس از آغاز حمله نظامی ارتش جمهوری آذربایجان به منطقه قره‌باغ، تاکنون حدود ۱۰۰ هزار شهروند ارمنی که در این منطقه ساکن بودند، از قره‌باغ گریخته‌اند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، شمار زیادی از این شهروندان از منطقه قره باغ وارد شهر مرزی گوریس در ارمنستان شده‌اند.

بر اساس اعلام دولت ارمنستان در ایروان، در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد از ۱۲۰ هزار ارمنی‌های ساکن در قره‌باغ، اکنون این منطقه را ترک کرده‌اند و فقط شمار اندکی از شهروندان ارمنی همچنان در قره‌باغ حضور دارند.

جنگجویان ارمنی در قره‌باغ فقط یک روز پس از شروع حمله گسترده آذربایجان به این منطقه که از روز ۱۹ سپتامبر در جریان است، تسلیم شدند.

رییس جمهوری خودخوانده قره باغ روز پنجشنبه ۲۸ سپتامبر  اعلام کرد که از اول ماه ژانویه ۲۰۲۴ دولت مستقز در این منطقه رسما منحل خواهد شد و نهاد و سازمان های وابسته به آن کار خود را متوقف خواهند کرد.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله