جعفر ابراهیمی و کامیار فکور را به زندان قزل‌حصار «تبعید» کردند

ادامه آزار دادخواهان؛ بازداشت مادر عرفان رضایی در مراسم یادبود جواد روحی

ملی مذهبی _ «فرزانه برزه‌کار»، مادر «عرفان رضایی»، از جانباختگان اعتراضات سراسری ایران، روز یکشنبه۱۲اردیبهشت به دست نیروهای امنیتی بازداشت شد. براساس خبرها، خانم برزه‌کار پس از حضور در مراسم یادبود «جواد روحی»، زندانی سیاسی جان باخته در زندان نوشهر دستگیر و به اداره اطلاعات شهر ساری منتقل شده است.

سازمان حقوق‌بشری «هیرکانی» هم با تایید بازداشت مادر عرفان رضایی نوشته شرکت‌کنندگان در مراسم ترحیم جواد روحی با وجود تهدیدات نیروهای امنیتی، علیه نظام جمهوری اسلامی شعار دادند.

عرفان رضایی نوایی شهروند ۲۱ ساله در جریان تظاهرات ضد حکومتی ۳۰شهریور مردم در شهر آمل، با شلیک مستقیم نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی کشته شد. براساس گزارش‌ها، فرزانه برزه‌کار طی دو هفته گذشته از حضور یافتن بر سر مزار فرزندش، توسط نهادهای حکومتی منع شده بود.خانم برزه‌کار، روز شنبه١١شهریور ماه، در واکنش به منع برگزاری مراسم تولد پسرش بر سر مزار او، با پربایی مراسمی در منزل خود، نوشت: «مرا از جشن گرفتن سر مزارش در عرفانیه آمل منع کردید. توی خانه‌اش جشن گرفتم. از خانه منع کنید توی خیابان جشن می‌گیرم.»

انتقال و آزار زندانیان ادامه دارد

جعفر ابراهیمی، عضو شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان و کامیار فکور، روزنامه‌نگار و هنرمند مدافع حقوق کارگران را صبح یکشنبه ۱۲ شهریور بدون اعلام قبلی به زندان قزل‌حصار کرج منتقل کردند. شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان اعلام کرده که این دو زندانی به قزل‌حصار «تبعید» شده‌ اند. بر اساس گزارش شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان، ماموران زندان صبح یکشنبه بدون اعلام قبلی و به بهانه انتقال به بهداری، جعفر ابراهیمی را از زندان اوین خارج و به زندان قزلحصار تبعید کردند. او که در روزهای گذشته وکیلش گفته بود به لحاظ سلامت جسمانی در وضعیت مخاطره آمیزی قرار دارد بدون دسترسی به وسایل شخصی و داروهایش حالا در زندان قزلحصار در حبس است.

یک منبع نزدیک به خانواده کامیار فکور، روزنامه نگار، ترانه‌سرا، خواننده و فعال چپ هم در گفت‌وگو با زمانه تبعید او را به زندان قزلحصار تأیید کرد. این منبع گفت که این انتقال بدون اطلاع قبلی صورت گرفته و علت آن هم نامشخص است.

برادر فکور در صفحه اینستاگرام خود نوشت که علاوه بر کامیار، چند زندانی دیگر هم به قرلحصار تبعید شده‌اند. به گفته او مأموران زندان ابتدا به خانواده‌هایی که برای ملاقات به زندان اوین رفته بودند، گفته‌ اند که کامیار به دادگاه برده شده است. او گفت ممکن است این تبعید به دلیل اعتراض زندانیان بند چهار زندان اوین به عدم تفکیک زندانیان سیاسی از زندانیان جرایم عادی، باشد.

فکور که سال گذشته بازداشت شد به هشت ماه حبس تعزیری محکوم شده است.

جعفر ابراهیمی هم از اردیبهشت ۱۴۰۱ در زندان حبس و با حکم دادگاه انقلاب تهران به پنج سال زندان محکوم شده است. عرفان ویس کرمی، وکیل این معلم زندانی چند روز قبل گفته بود که دو سال از پنج سال حکم صادر شده برای موکلش به عنوان اشد مجازات قابل اجرا است.

ابراهیمی که پیش از این در زندان به بیماری ضعف سیستم ایمنی مبتلا شده بود، به تازگی به گفته وکیلش به دیابت نیز مبتلا شده است. شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان صبح یکشنبه از وخامت وضعیت جسمانی او خبر داد و نوشت: بیماری جعفر ابراهیمی در طول هفته گذشته تشدید شده و وضعیت جسمی این معلم زندانی رو به وخامت بوده است، به طوریکه هفته گذشته بخاطر افت فشار در هواخوری زندان بی‌هوش شده و به بهداری زندان اوین منتقل شده است.

هم‌بندیان ابراهیمی گفته‌اند که او در برخی اوقات برای طی کردن مسافتی کوتاه هم نیازمند همراهمی و کمک دیگران است.شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان با اعلام هشدار به مسئولان قضایی در باره سلامت ابراهیمی، گفته که مسئولیت عواقب خطرات احتمالی برای این معلم زندانی متوجه مسئولان قوه قضاییه و سازمان زندان‌ها است.

ابراهیمی در اردیبهشت ۱۴۰۱ به همراه رسول بداقی، محمد حبیبی بازداشت شد. حبیبی زمستان سال قبل از زندان بیرون آمد اما در فروردین ۱۴۰۲ باردیگر بازداشت و پس از چند هفته به قید وثیقه آزاد شد. رسول بداقی اما همانند ابراهیمی همچنان در زندان در حبس است. رضا شهابی، حسن سعیدی و داوود رضوی سه عضو سندیکای رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و کیوان مهتدی، مترجم و نویسنده مدافع حقوق کارگران و آنیشا اسدالهی، مترجم رسمی سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران هم از دیگر بازداشت شدگان در ارتباط با پرونده فعالان کارگری هستند که با حکم حبس چهار تا شش سال در زندان اند.

کانال صنفی معلمان ایران در ادامه اعلام کرد ماموران زندان علاوه بر کامیار فکور و جعفر ابراهیمی ۹ زندانی سیاسی دیگر زندان اوین را صبح یکشنبه دوازدهم شهریور با اعمال خشونت از این زندان خارج کرده و به مکانی نامعلوم برده اند. اسامی این زندانیان سعید ماسوری، افشین بایمانی، حمزه سواری، حسین گچلو، مسعودرضا ابراهیمی نژاد، لقمان امین‌پور، سامان یاسین (صیدی)، محمد شافعی و مطلب احمدیان اعلام شده است. گفته می‌شود جان این زندانیان در خطر است.علاوه بر این فعالان، ماموران حکومتی در فاصله اردیبهشت تا دی ۱۴۰۱ بیش از ۲۵۰ معلم را در سراسر ایران بازداشت کردند. ده‌ها معلم طی هفته‌های اخیر با حکم قضایی یا هیئت‌های انضباطی وابسته به حراست و دستگاه امنیتی به صورت موقت یا دائم از کار اخراج شده‌اند.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله