بدهی کره جنوبی به ایران مربوط به فروش نفت است

ضرر یک میلیارد دلاری ایران در پس گرفتن بدهی از کره جنوبی

ملی مذهبی _ محمدرضا فرزین، رئیس بانک مرکزی ایران اعتراف کرد که مبلغ بدهی کره جنوبی به ایران به دلیل کاهش ارز پول کره جنوبی، به میزان یک میلیارد دلار کاهش یافته است.

بدهی کره جنوبی به ایران مربوط به فروش نفت به این کشور در سال‌های دهه ۹۰ شمسی و به میزان ۷ میلیارد دلار بود که اکنون به گفته رییس بانک مرکزی، مبلغ آن به ۶ میلیارد دلار کاهش پیدا کرده است.

محمدرضا فرزین، روز شنبه ۲۱ مرداد در این باره در توییتر خود نوشت: «متاسفانه نزدیک به ۷ میلیارد دلار از منابع ارزی کشورمان طی سال‌های پایانی دهه ۹۰ بصورت وون (واحد پول ملی کره جنوبی) به بانک‌های کره جنوبی واریز شده بود و به آن هم، هیچ سودی تعلق نمی‌گرفت.»

وی ادامه داده است که: «در طی این سال‌ها نیز به دلیل کاهش برابری وون به دلار، نزدیک به یک میلیارد دلار آن با کاهش ارزش برابری مواجه شد»

در روزهای گذشته گزارش‌هایی منتشر شده است مبنی بر اینکه ایالات متحده آمریکا، در ازای آزادی ۵ گروگان دوتابعیتی ایرانی- آمریکایی، اجازه آزادسازی بدهی ایران در کره جنوبی را صادر کرده است.

رییس بانک مرکزی با تایید این توافق آن را به تیم دیپلماسی جمهوری اسلامی «تبریک» گفته است.

به گفته محمدرضا فرزین، مبلغ ۶ میلیارد دلار بدهی کره جنوبی به حساب ۶ بانک ایرانی در قطر واریز شده و صرف خرید کالاهای غیر تحریمی خواهد شد.

ایالات متحده آمریکا هم تاکید کرده که این پول تحت نظارت دقیق خزانه‌داری آمریکا از حساب خارج و تنها برای مصارفی انسان‌دوستانه و در چارچوب تحریم‌ها قابل استفاده‌ خواهد بود.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله