رئیس جمهور برزیل رئیس دولت دهم را به حضور نپذیرفت

«نه» بزرگ دیلما روسف به محمود احمدی نژاد

منابع خبری برزیل روز سه‌شنبه خبر دادند که دیلما روسف، رییس‌جمهوری برزیل، درخواست ، محمود احمدی‌نژاد، برای دیداری دو جانبه در حاشیه کنفرانس «ریو +۲۰» را رد کرده‌ است.

روزنامه برزیلی «اُگلوبو» روز سه‌شنبه با درج این خبر نوشت: «هیات ایرانی که برای شرکت در این کنفرانس بزرگ جهانی به شهر ریو دوژانیروی برزیل وارد شده «به شدت از این امر ناراحت است».

به گزارش رادیو فردا ، روز جمعه نیز، ادواردو پائس، شهردار ریو دوژانیرو، رونمایی از یک ستون بدل ستون‌های تخت جمشید که از سوی دولت ایران به این شهر اهدا شده‌است را لغو کرد و این مراسم رونمایی را به تاخیر انداخته‌است.

رسانه‌های برزیلی توضیح بیشتری در مورد علت رد درخواست دیدار احمدی‌نژاد توسط خانم روسف نداده‌اند اما به نوشته «اگلوبو» حضور رییس‌ دولت ایران در کنفرانس «ریو +۲۰» اعتراض شمار زیادی از تشکل‌های اجتماعی و مذهبی در برزیل را برانگیخته و این تشکل‌ها از دولت برزیل خواسته‌اند تا محمود احمدی‌نژاد در این کشور به عنوان «عنصر نامطلوب» شناخته شود.

به نوشته این روزنامه، روز ۱۷ ژوئن تظاهراتی علیه محمود احمدی‌نژاد در شهر سائوپائولو در جنوب شرقی برزیل برگزار شد.

روزنامه «آلگماینر»، چاپ نیویورک، نیز روز ۱۲ ژوئن خبر داد که رهبران اقلیت یهودی برزیل از وزارت امور خارجه این کشور خواسته‌بودند تا برنامه دیدار دیلما روسف با رییس‌جمهوری ایران را لغو کند.

بنا بر این گزارش، این گروه‌ها ازجمله «کنفدراسیون هواداران اسرائیل در برزیل» نگرانی از برنامه هسته‌ای ایران و انکار هولوکاست توسط محمود احمدی‌نژاد را دلیل این درخواست عنوان کرده‌اند و والتر فلدمان، یکی از اعضای کنگره برزیل نیز محمود احمدی‌نژاد را «خطری برای برزیل و آمریکای جنوبی» خوانده است.

به نوشته روزنامه برزیلی «اگلوبو»، محمود احمدی‌نژاد شب سه‌شنبه پس از ورود به ریو دوژانیرو ساعاتی را در یک «مجموعه استراحتی ویژه» به‌سر برد و سپس «با اسکورت پنج خودرو، شش موتورسیکلت و یک هلی‌کوپتر، راهی هتل مجلل رویال تولیپ» این شهر شد و قرار است طی مدت اقامتش در برزیل در این هتل بماند.

روابط تهران و برازیلیا در دوران لولا داسیلوا، رییس جمهوری پیشین برزیل به سرعت بهبود یافت و وی حتی میانجی گری هایی در زمینه مناقشه هسته‌ای ایران انجام داد اما با روی کار آمدن خانم روسف، روابط دو کشور به دلیل موضوع حقوق بشر در ایران و برنامه هسته ای تهران  تیره شده است.

دولت برزیل در یکسال گذشته با فاصله گرفتن از مواضع پیشین خود نسبت به اینکه برنامه هسته‌ای ایران به طور کامل صلح‌جویانه است ابراز تردید کرد.

ماه گذشته نیز اقدام یک دیپلمات ایرانی در آزار و اذیت جنسی چندین دختر بچه در استخری مختلط جنجالی در روابط دو کشور بوجود آورد که با فراخوان این دیپلمات به تهران و اخراج او از وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، این تنش پایان یافت.

خاطرنشان می شود پیش تر نیز برخی از تحلیل ها در مورد  تغییر رویکرد احتمالی برزیل نسبت به ایران با روی کار آمدن دلما روسف رئیس جمهور جدید برزیل منتشر شده بود. روسف خود نزدیک به 14 سال طعم زندان را در حکومت نظامیان برزیل کشیده و نسبت به مقوله حقوق بشر حساسیت دارد.  به نظر می رسد فشار و تظاهرات لابی های یهودی و برخی دیگر از ساز مان حقوق بشری در اتخاذ این تصمیم تاثیرگذار بوده است.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله