فشار در روزهای اخیر افزایش یافته بود

«کسالت» دلیل عدم سخنرانی عبدالحمید در نماز جمعه زاهدان عنوان شد

ملی مذهبی _ یکی از دست‌اندرکاران دارالعلوم در گفت‌وگو با دویچه وله علت عدم سخنرانی مولانا عبدالحمید در نماز جمعه ۱۳ مرداد در زاهدان را “عفونت عصب دندان” خوانده است.

به گفته این منبع آگاه‌، پزشکان به امام جمعه اهل سنت زاهدان توصیه کرده‌اند که استراحت کرده و کم‌تر سخن بگوید.

این منبع در ادامه افزود: «به خاطر این که مردم منتظر صحبت‌های عبدالحمید بودند در کانال و صفحات مجازی ایشان اعلام شد که به علت کسالت جزیی امروز سخنرانی نکردند.»

در هفته‌های گذشته فشار به امام جمعه اهل سنت زاهدان افزایش پیدا کرد. او با وجود دستگیری بستگان و نزدیکانش باز هم در سخنرانی‌های خود انتقادات شدیدی از حکومت می‌کرد.

منبعی که با دویچه وله صحبت کرده گفته است، “قبلا که فشار بسیار زیاد بود عبدالحمید کوتاه نیامد” و اکنون با این که در کسالت بسر می‌برد در نماز جمعه حضور پیدا کرد اما به جای ایشان مفتی قاسم قاسمی سخنرانی کرد.

مفتی قاسم قاسمی از اساتید برجسته مدرسه دارالعلوم زاهدان است. او در بخشی از سخنان خود در مورد جمعه خونین زاهدان صحبت کرد و از خانواده جان‌باختگان و مجروحانی که تا کنون شکایت خود را ثبت نکرده‌اند خواست پرونده‌ها را پیگیری کنند.

روز جمعه، هشتم مهر سال گذشته نمازگزارانی که پس از خطبه‌های عبدالحمید در زاهدان در اعتراض به “تجاوز یک فرمانده پلیس به یک دختر نوجوان” دست به اعتراض زده بودند با شلیک مستقیم مأموران حکومت روبرو شدند.

این واقعه که به “جمعه خونین زاهدان” معروف شده به کشته شدن حدود ۱۰۰ نفر منجر شد که حداقل ۱۰ نفر از آنان کودک بودند. دست کم ۳۰۰ شهروند دیگر نیز مجروح شدند. حکومت تا کنون مسئولیت این حادثه را بر عهده نگرفته است.

مفتی قاسم قاسمی در نماز جمعه زاهدان از مسئولین خواست به موضوع جان باختن افراد در این واقعه خونین هر چه سریع‌تررسیدگی کنند.

مردم زاهدان مثل هفته‌های قبل پس از پایان یافتن نماز جمعه بدون سردادن شعار “تظاهرات سکوت” برپا کردند.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله