بحران آب و فروپاشی سرزمینی

بی‌آبی و سیل در سیستان‌ و‌ بلوچستان، هشدار درمورد تشدید گرما

ملی مذهبی _ بحران بی‌آبی سیستان و بلوچستان شهروندان زابل را به خیابان‌ها کشاند. عصر دوشنبه (۹ مرداد) گروهی از معترضان در این شهر دست به راهپیمایی زده و با شعارهایی چون “خاک از سرم گذشته مرا آب می‌دهید؟” با اشاره به طوفان شن و گرد و غبار در این منطقه، ناتوانی دولت در تأمین آب آشامیدنی را به نقد کشیدند.

سخنرانان در این تجمع به بی‌توجهی دولت در موضوع حقابه سیستان از رودخانه هیرمند، بحران گرد و غبار و طوفان شن و عدم تحقق وعد‌ه‌های مسئولان برای تامین آب آشامیدنی این استان اعتراض کردند. آنها همچنین خواهان “تشکیل شورای عالی ستاد بحران سیستان” شدند.

روز سه‌شنبه (۱۰ مرداد) خبرگزاری برنا از تشکیل جلسه کمیته اضطرار تامین آب شرب در استان سیستان و بلوچستان خبر داد. بنا بر این گزارش استاندار سیستان و بلوچستان در این جلسه مدعی شد: «با توجه به خشکسالی‌های موجود در منطقه سیستان ما به سمت تامین منابع آبی جایگزین رفته‌ایم و علی‌رغم پیگیری جدی حقابه تالاب هامون، تلاش کرده‌ایم که متکی به آب عاریه‌ای نباشیم.»

محمد کرمی همچنین به طرح انتقال آب از دریای عمان به این استان اشاره کرده و گفت این طرح “با جدیت پیگیری می‌شود” و یک کارگاه در این راستا احداث شده و پنج کارگاه دیگر نیز در حال احداث است.

“طرح ملی نمک زدایی و انتقال آب از دریای عمان” از مهرماه سال ۱۴۰۰ آغاز شده است. بر اساس این طرح قرار است سالانه بیش‌ از ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب به استان سیستان و بلوچستان انتقال داده شود.

استاندار سیستان و بلوچستان همچنین از انتقال آب از منطقه تهلاب به سیستان خبر داد و در ضمن تاکید کرد که “موضوع حق‌آبه به عنوان حق قانونی منطقه سیستان در حال پیگیری است”.

طبق عهدنامه سال ۱۳۵۱، افغانستان باید سالانه ۸۵۰ میلیون متر مکعب از آب رودخانه هیرمند را به ایران بدهد. اما عمل نکردن به این تعهد از سوی افغانستان به‌ویژه در سال‌های اخیر و پس از روی کار آمدن طالبان، چالشی جدی بین دو کشور به‌وجود آورده است. طالبان می‌گوید به دلیل خشکسالی، آب رودخانه هیرمند برای انتقال به ایران کافی نیست.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله