انتشار تصاویری از فریاد «کمک» زنی بدون حجاب اجباری

شائبه‌هایی از احیای گشت ارشاد و شعله کشیدن یک آتش زیر خاکستر

تصاویر منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد خیابان‌های تهران از صبح روز شنبه۲۴تیر، شاهد حضور ون‌های گشت ارشاد بودند. کاربران شبکه‌های اجتماعی هم ویدیوها و گزارش‌های متعددی از افزایش تعداد «آمران به معروف» در خیابان‌های تهران و «تذکر» به زنان مخالف حجاب اجباری منتشر کرده‌اند. در یکی از تصاویری که از ون‌های گشت ارشاد در خیابانی در تهران منتشر شده است، تعدادی نیروی پلیس در کنار یک ون سفید دیده می‌شوند که روی آن نام‌و‌نشان مشخصی وجود ندارد.

روز جمعه نیز ویدیویی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که در آن دختری بدون حجاب اجباری در محله گیشا تهران، مورد حمله یک مامور زن قرار گرفته  و درخواست کمک می‌کرد.
صدای زنی که به نظر می‌رسد مامور زن پلیس به دنبال بازداشت او است در این تصاویر شنیده می‌شود که می‌گوید: «من نمی‌آیم خانم». او در ادامه فریاد «کمک» سر می‌دهد. 

همزمان با انتشار این تصاویر که در شبکه‌های اجتماعی بحث‌برانگیز شده است برخی از کاربران از بازگشت خودروهای گشت ارشاد به خیابان‌ها خبر می‌دهند. مقام‌های ایران به طور رسمی درباره از سرگیری فعالیت گشت ارشاد اظهارنظر نکرده‌اند اما وبسایت داخلی «خبرآنلاین» گزارشی با عنوان «گشت ارشاد آغاز به کار کرد» منتشر کرده است.این در حالی است که فعالیت گشت ارشاد سال گذشته در پی جان باختن مهسا امینی و اعتراض‌هایی که پس از آن روی داد متوقف شده بود. 
حضور دوباره ون‌های گشت ارشاد و «آمران به معروف» در خیابان‌های شهرهای ایران، دو ماه مانده به سالگرد کشته شدن «مهسا امینی» صورت می‌گیرد که در شهریور سال گذشته به‌دست ماموران گشت ارشاد به قتل رسید.

یکی از کاربران ایرانی توییتر درباره موج تازه حضور آمران به معروف در خیابان‌های شهرهای ایران نوشته است: «دیگر با گشت ارشاد و پلیس امنیت اخلاقی مواجه نیستیم. آنچه که با آن مواجه هستیم، گروهی از آمران به معروف است که ربطی به پلیس و حتی دستگاه قضایی ندارند. این آمران در گروه‌ها و دسته‌های سی-چهل نفره به سمت سوژه خود یورش می‌برند.»

این کاربر با اشاره به حضور ون‌های سفید در خیابان‌های تهران احتمال داده است که موج تازه برخورد با زنان مخالف حجاب اجباری توسط ستاد امر به معروف و نهی از منکر سازماندهی شده باشد.

بازگشت ون‌های گشت ارشاد و آمران معروف به خیابان‌های ایران با صدور احکام نامتعارف علیه زنان مخالف حجاب اجباری هم‌زمان شده است که در آن زنان ایرانی به مجازات‌های مانند شستن میت در غسال‌خانه‌ها محکوم شده‌اند.کاربران شبکه‌های اجتماعی می‌گویند حکومت پس از ناکامی در پلمب اماکن، رستوران‌ها، کافه‌ها و محرومیت تحصیلی برای دانشجویان به‌منظور مقابله با نافرمانی مدنی زنان، این‌ بار دست به امتحان راه‌هایی جدید با هدف «تحقیر» مخالفان حجاب اجباری زده است.

محمدجعفر منتظری، دادستان کل ایران سال گذشته در بحبوحه اعتراض‌های گسترده با شعار «زن زندگی آزادی» در کشور گفته بود که گشت ارشاد «از همان جایی که در گذشته تاسیس شد از همانجا نیز تعطیل شد.»

مقام‌های ایران طی ماه‌های گذشته بارها زنانی را که حاضر به رعایت حجاب اجباری نبودند تهدید به برخورد امنیتی، جریمه و تشکیل پرونده قضایی کرده بودند. با این حال همچنان بسیاری از زنان در تهران و دیگر شهرها بدون حجاب اجباری در انظار عمومی حاضر می‌شوند. 

جمهوری اسلامی سال گذشته پس از جان باختن مهسا امینی با یکی از جدی‌ترین جنبش‌های اعتراضی طی ۴۵ سال حیات خود روبرو شد. محمداسماعیل کوثری، نماینده کنونی مجلس و جانشین پیشین فرمانده قرارگاه ثارالله سپاه اخیرا گفته بود که سال گذشته «خیلی‌ها از جمله بعضی از نمایندگان مجلس» از اعتراض دچار هراس شده بودند و فکر می‌کردند کار نظام «تمام» می‌شود.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله