وضعیت وخیم جسمی ناهید تقوی در زندان

گزارش نرگس محمدی از وضعیت وخیم سلامتی ناهید تقوی

ملی مذهبی _ نرگس محمدی، نایب رییس کانون مدافعان حقوق بشر که در زندان اوین به سر می‌برد، در نامه‌ای از وضعیت بد جسمانی ناهید تقوی نوشته است.خانم محمدی نوشته است: «دومین بار است که ناهید تقوی ۶۸ ساله را در چنین وضعیتی می‌بینم. آنقدر درد می کشد که درد را به وضوح در چهره‌اش می‌توان دید. به سختی از تختش بیرون می‌آید ، به بهداری می‌رود و آمپول مسکن قوی تزریق می‌کنند و به تختش برمی‌گردد.» به نوشته نرگس محمدی بیماری و دردهای ناهید تقوی نتیجه ۲۲۰ روز سلول انفرادی است که در آن مدت او تنها با سه پتو (یکی زیر سر، یکی زیر و یکی رو) در فضایی بدون نور و هوای کافی سر کرده است.

«نرگس محمدی»، فعال شناخته شده حقوق‌بشر محبوس در زندان اوین، از «نامساعد بودن حال جسمی» «ناهید تقوی»،، شهروند دو تابعیتی ایرانی-آلمانی، خبر داده و نوشته است که این زندانی سیاسی علی‌رغم حال نامساعد جسمی، از رسیدگی مناسب پزشکی محروم است.

نرگس محمدی در این یادداشت نوشته است این «دومین بار است که ناهید تقوی، شصت و هشت ساله» را در چنین وضعیتی می‌بیند که «‌آن‌قدر درد می کشد که درد را به‌وضوح در چهره‌اش می‌توان دید.»

خانم محمدی نوشته است که ناهید تقوی «به سختی از تختش بیرون می آید، به بهداری می‌رود و برای او آمپول مسکن قوی تزریق می‌کنند و نهایتا به تختش بر‌می‌گردد.»

ناهید تقوی، شهروند شصت و هشت ساله ایرانی-آلمانی، در تاریخ  ۲۵مهر۱۳۹۹، توسط نیروهای امنیتی در منزل خود در تهران بازداشت و به یکی از سلول های انفرادی اطلاعات سپاه موسوم به بند دو-الف زندان اوین منتقل شد.

این زندانی دوتابعیتی، پس از گذشت پنج ماه از سلول انفرادی به بند زنان زندان اوین منتقل شد. او از زمان بازداشت طی هشتاد جلسه و معادل هزار ساعت تحت بازجویی قرار گرفت.

نرگس محمدی در بخشی از یادداشت خود بیماری و دردهای ناهید تقوی را «نتیجه ۲۲۰ روز سلول انفرادی» دانسته و نوشته است: «او در آن مدت تنها با سه پتو (یکی زیر سر، یکی زیر و یکی رو) در فضایی بدون نور و هوای کافی سر کرده است.»

بر اساس گزارش‌های منتشر شده، ناهید تقوی بارها به بهانه های مختلف از بند زنان زندان اوین به بازداشتگاه اطلاعات سپاه موسوم به بند دو-الف این زندان منتقل و به‌صورت بلاتکلیف در سلول های انفرادی نگهداری شد.

این زندانی دوتابعیتی نهایتا توسط شعبه بیست و شش دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی «ایمان افشاری» از بابت اتهامات «مشارکت در اداره گروه غیرقانونی و فعالیت تبلیغی علیه نظام»، به ۱۰ سال و ۸ ماه حبس تعزیری محکوم شد.

او در تمامی دوران بازداشت و بازجویی خود همواره از امکان برقراری تماس تلفنی با خانواده خود محروم بوده و حالا و حق رسیدگی درمانی نیز از او سلب شد.

ناهید تقوی که مبتلا به دیسک کمر بوده پس از زندان انفرادی به دیسک گردن، دیابت و فشار خون نیز مبتلا شده است.

به نوشته نرگس محمدی، خانم تقوی که مهرماه سال ۱۳۹۹ دستگیر شده، تا بهمن ۱۴۰۰ از دسترسی به پزشک متخصص محروم بوده است. از تیرماه ۱۴۰۱ بالاخره او را برای تزریق کورتون به خارج زندان می‌فرستند اما او را پس از این تزریق که بسیار دردناک است مستقیم به سلول برمی‌گردانند.

تزریق دوم او با تاخیر و در فروردین ۱۴۰۲ انجام می‌‌شود اما به گفته نرگس محمدی: «این روزها ناهید دوباره درگیر خشک شدن انگشتان دست و درد شدید در گردن، کمر و دستانش است. علی‌رغم دستور پزشکی قانونی وابسته به قوه قضاییه او نباید در محیط پر اضطراب و استرس باشد. ولی هر دو بار ناهید پس از تزریق بسیار دشوار و دردناک کورتون به مفاصل، از روی تخت بیمارستان یک راست به روی تخت زندان منتقل میشود.»

نرگس محمدی نوشته: «مسئولان قوه قضاییه زندانی بیمار را تا نهایت مرز ممکن، تا مرز از دست دادن سلامتی، آزار و محرومیت می‌دهند.»

ناهید تقوی، شهروند ایرانی-آلمانی در مهرماه ۱۳۹۹ توسط اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و پس از ۷ ماه حبس در سلول انفرادی و بازجویی، از سوی دادگاه انقلاب به اتهام مشارکت در یک گروه غیرقانونی به ۱۰ سال و ۸ ماه حبس محکوم شد.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله