نتیجه اعتصاب برای دستمزد، اخراج بود

اخراج ۴۰۰۰ کارگر معترض پارس جنوبی

ملی مذهبی _ در آستانه روز جهانی کارگر، ۴۰۰۰ کارگر معترض در پارس جنوبی توسط سازمان منطقه ویژه پارس از کار اخراج شدند.

اخراج این کارگران پیمانکاری در پی حضور آن‌ها در اعتصاب گسترده کارگران ایران انجام شده که از اول اردیبهشت در بیش از ۱۱۰ واحد صنعتی شکل گرفته است.

سخاوت اسدی، مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس، در واکنش به اعتصابات کارگران پارس جنوبی اعلام کرده روز پنجشنبه حدود هزار کارگر با افراد جدید «جایگزین» شدند و روز شنبه نهم اردیبهشت، نیز سه هزار نیروی جدید جایگزین کارگرانی می‌شوند «که کار خود را ترک کردند و در مهلت تعیین شده نیز بر سر کار خود بازنگشتند.»

اسدی تایید کرده که «این کارگران تقاضاهایی داشتند که برخی به حق بود» اما امکان قانونی تحقق برخی از خواسته‌ها وجود نداشت. او گفته اعتصاب کارگران «با تحریک و تهدید برخی افراد معاند» اتفاق افتاده است.

به گفته او، هفته آینده مدیران کل، مسئولان ارشد وزارت کار و معاون وزیر کار به منطقه ویژه پارس می‌آیند «تا بتوانیم از ظرفیت نیروی کار سایر استان‌ها استفاده کنیم و کارگران را جایگزین کنیم.»

هزاران کارگر پروژ‌ه‌ای پارس جنوبی همراه با دیگر کارگران پروژه‌ای در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، فولاد و معادن در چندین استان دیگر ایران از هشت روز قبل در اعتراض به وضعیت قراردادهای خود و ناچیز بودن دستمزدشان دست به اعتصاب زده‌اند. 

روزنامه اعتماد در گزارشی درباره این اعتصابات نوشته: «تعداد كارگران معترض تا ۱۰ هزار نفر هم بوده و اين اعتراض‌ها عمدتا مربوط به كارگران بخش پيمانكاری صنعت نفت و رده شغلی كارگران اخراجی نيز جوشكار، آرماتوربند، قالب‌بند، رنگ‌كار، عايق‌كار و داربست‌بند بوده است.»

شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت در یکی از بیانیه‌های خود که در روزهای گذشته منتشر کرد، اعلام کرد که «اعتصاب ما کارگران پروژه‌ای نفت با قدرت ادامه دارد و هر روز بخش‌‌های بیشتری از همکاران به اعتصاب می‌پیوندند».

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله