تحولات ایران و جهان؛

ضد و نقیض گویی درباره حمله پهپادی به تاسیسات وزارت دفاع

ملی مذهبی _ خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران گزارش داده که سه‌شنبه شب یک ریزپرنده به یکی از اماکن وزارت دفاع در شهر اصفهان حمله کرده است.این خبرگزاری با اشاره به اینکه این ریزپرنده قصد حمله به متجمع «امیرالمومنین» را داشته توسط سامانه‌های دفاعی سرنگون شده و در نتیجه نتوانسته هیچ خسارتی بر جا بگذارد. 

در همین حال، محمد رضا جان‌نثاری، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اصفهان مدعی شده هیچ‌گونه رخداد امنیتی در اصفهان روی نداده و اخبار مربوط در این خصوص را شایعه خواند. 

احمد وحیدی، وزیر دفاع دولت رئيسی هم صبح امروز در حاشیه نشست هیئت دولت در گفتگو با خبرنگاران در این خصوص گفت: «خیر. ما فعلا این گزارش را تایید نمی‌کنیم. باید بررسی بیشتری شود.»
احمد وحیدی، وزیر کشور جمهوری اسلامی روز چهارشنبه ۱۶ فروردین (۵ آوریل) بدون تایید حمله یک ریزپرنده به تاسیسات وزارت دفاع در اصفهان گفت که پیرامون این موضوع “باید بررسی بیشتری انجام شود .”

این حمله ظاهرا روز گذشته انجام شده است. خبرگزاری تسنیم گزارش داد: «شب گذشته یک ریزپرنده قصد نزدیک شدن به مجتمع امیرالمؤمنین(ع) وزارت دفاع در اصفهان را داشت که در این عملیات ناکام ماند.» به گزارش این خبرگزاری، ریز پرنده “سرنگون شده” و “باتوجه به ناکام بودن این حمله، هیچ‌گونه خسارتی صورت نگرفته است.”

اما روزنامه شرق به نقل از محمدرضا جان‌نثاری، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری أصفهان نوشت: «شب گذشته (پانزدهم فروردین ماه) هیچ‌گونه رخداد امنیتی در اصفهان اتفاق نیفتاده است» و مدعی شد که «مجموعه های نظامی، انتظامی و امنیتی استان اصفهان مانند همیشه آماده مقابله با هرگونه تهدید هستند.» به گفته او خبرهای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی در این باره صحت ندارد.

تاکنون حملات بسیاری به تاسیسات و چهره‌های حساس نظامی، هسته‌ای جمهوری اسلامی شده است. این حملات به اسرائیل نسبت داده می‌شود. اسرائیل هیچگاه امکانات نظامی و توانایی سرویس‌های اطلاعاتی خود در ضربه زدن به جمهوری اسلامی را رد نکرده، اما مسئولیت حملات در گذشته را نیز مستقیما بر عهده نگرفته است.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل أواخر سال گذشته در مصاحبه با شبکه تلویزیونی “سی ان ان” آمریکا گفت که کشورش “علیه توسعه جنگ‌افزارهای خاصی در ایران” اقدام کرده است. اما از تأیید یا تکذیب دست داشتن اسرائيل در حمله‌ پهپادی که آن زمان به مجتمع‌ کارگاهی وزارت دفاع ایران در اصفهان شده بود، خودداری کرد.

بهمن سال گذشته وزارت دفاع ایران از حمله به یکی از مراکز نظامی وابسته به خود در اصفهان خبر داد. طبق بیانیه وزارت دفاع، این حمله با استفاده از “سه ریزپرنده” صورت گرفت و “آسیب جزئی” به سقف کارگاه وارد کرد.

اما روزنامه اسرائیلی “جروزالم پست” این حمله را بسیار موفقیت‌آمیز خواند و گزارش داد که در این عملیات چهار انفجار علیه تأسیسات تولید‌کننده سلاح‌های پیشرفته رخ داده و خسارات این انفجارها بسیار فراتر از “آسیب جزئی” بوده است.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله