حکمی تازه برای یک پژوهشگر

سعید مدنی به ۹ سال حبس محکوم شد

ملی مذهبی _ «سعید مدنی» نویسنده، پژوهشگر مسائل اجتماعی ایران و فعال سیاسی ملی- مذهبی به ۹ سال زندان محکوم شده است.

بر اساس این گزارش، این حکم یک ماه و نیم از زمان برگزاری دادگاه بدوی، به تازگی از سوی رئیس شعبه ۲۹ دادگاه انقلاب قاضی مظلوم صادر و ابلاغ شده است.

سعید مدنی، جامعه شناس و محقق برجسته ایرانی، در اردیبهشت‌ماه سال جاری برای چندمین بار بازداشت شد.

از آن زمان، او بر اساس کیفرخواست صادره از سوی دادسرای عمومی و انقلاب مقدس، به ریاست «محمد نصیرپور»، با اتهامات «تشکیل و اداره گروه های معاند نظام»، «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام» در زندان بوده است.  

بر اساس اطلاعاتی که به دست ایران وایر رسیده، جلسه دادگاه این محقق و جامعه‌شناس در روز ۱۵ آبان‌ماه در دو جلسه صبح و بعدازظهر برگزار شده است.

در رای صادره قاضی مظلوم، آقای مدنی، در دو اتهام «تشکیل و اداره گروه‌های معاند نظام» و «تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی ایران» محکوم شناخته شده و برای اتهام اول به ۸ سال زندان و اتهام دوم یک سال زندان و جمعا به ۹ سال زندان محکوم شده است.

 سعید مدنی تاکنون کتاب‌های متعددی در داخل و خارج کشور درباره مسائل ایران منتشر کرده است. او پیش‌تر بابت مطلبی که درباره اشتباهات مرگ بار جمهوری اسلامی در رویارویی با بحران کرونا نوشته بود، از خروج از کشور و شرکت در فرصت مطالعاتی که در آمریکا به او داده شده بود، بازماند.

آقای مدنی که هفتم دی پارسال به دعوت دانشگاه ییل برای گذراندن فرصتی مطالعاتی عازم این کشور بود، با ممانعت سازمان اطلاعات سپاه پاسداران در فرودگاه نتوانست به این سفر برود و ممنوع‌الخروج شد.

او در همان زمان در نامه‌ای سرگشاده خطاب به رئیس قوه قضائیه ایران شرح داده بود که دقایقی قبل از پرواز در فرودگاه تحت بازجویی قرار گرفته و در نهایت مامور سازمان اطلاعات سپاه به او گفته که ممنوع الخروج است.

سعید مدنی پژوهش‌های دامنه‌داری در حوزه جنبش‌های اجتماعی و همچنین آسیب‌های اجتماعی از جمله اعتیاد، خشونت علیه زنان، تن‌فروشی و کودک‌آزاری انجام داده است.

«جنبش‌های اجتماعی و دموکراتیزاسیون»، «خشونت علیه کودکان در ایران»، «درباره اعدام» و «اعتیاد در ایران» از جمله کتاب‌های این نویسنده است. اما با این حال طی سال‌های اخیر انتشار آثار او در کشور با موانعی مواجه بوده است.خبر بازداشت دوباره سعید مدنی واکنش‌های زیادی را در شبکه‌های اجتماعی به دنبال داشت. یکی از کاربران در توییتر می‌نویسد: «اول چاپ کتاب‌های سعید مدنی ممنوع شد، بعد ممنوع الخروجش کردند و حالا بازداشت!»

او پیش از این چندین بار در سال‌های ۱۳۷۳، ۱۳۷۹، ۱۳۸۰ و ۱۳۹۰ به اتهام‌های سیاسی بازداشت و محکوم شده بود.

مطالب مرتبط

در سال ۲۰۲۴ حدود ۵۰ هزار زن و دختر در جهان کشته شده‌اند

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل درباره افزایش احکام اعدام در ایران و خطر اعدام ده‌ها معترض، تشدید تنش‌های نظامی در منطقه و بحران جهانی خشونت علیه زنان هشدار داد

پیش‌بینی دقیقی از بازار مسکن در سال آینده نیست

پیش‌بینی قطعی این است که اگر مسائل سیاسی و هیجانات ارزی ناشی از آن حل نشود، بازار مسکن همچنان در رکود عمیق خواهد بود؛ در این شرایط قیمت اسمی افزایشی و انجام معامله با این قیمت‌ها کاهشی است

تورم خوراکی‌ها در ایران از آن رو اهمیت دارد که این گروه یک‌سوم سبد خانوار را تشکیل می‌دهد

بانک مرکزی نرخ تورم نقطه به نقطه را در بهمن‌ماه ۶۲.۲ درصد برآورد کرده که بیشترین میزان از فروردین ۱۴۰۲ است. بر اساس این گزارش، نرخ تورم ماهانه نیز به ۸.۴ درصد رسیده که احتمال ثبت رکورد تاریخی تورم را در پایان سال تقویت کرده است