در حالی که اعتراضات در ایران و با تکیه بر جنیش زن، زندگی، آزادی ادامه دارد

زنان ایران نامزد «چهره سال» مجله تایم شدند

ملی مذهبی –مجله تایم، چاپ آمریکا زنان معترض ایرانی را به عنوان یکی از نامزدهای “چهره سال” ۲۰۲۲ به رای‌ گذاشته است. این مجله سالانه فرد یا افرادی که بیشترین تاثیر را بر رویدادهای جهان داشته باشند به عنوان “چهره سال” بر‌می‌گزیند.
انوشه انصاری، از ایرانیان موفق مقیم آمریکا که به فضا سفر کرده در توئیتر خود از همه دعوت کرده که در این رای‌گیری شرکت کنند و به زنان ایرانی رای دهند.

مجله «تایم» چاپ آمریکا زنان معترض ایرانی را به عنوان یکی از نامزدهای «چهره سال» ۲۰۲۲ انتخاب کرده و آن را به رای‌گیری عمومی گذاشته است.زنان معترض ایرانی تاکنون ۹۵ درصد رأی مثبت گرفته‌اند.
از سال ۱۹۲۷ میلادی، مجله آمریکایی «تایم» چهره‌ای را به عنوان شخصیت تأثیرگذار سال انتخاب می‌کند و روی جلدش قرار می‌دهد.این عنوان بر تأثیر و اهمیت آن شخص یا گروهی که انتخاب شده است تأکید می‌کند و خبر مرتبط با آن شخصیت را زیر نورافکن می‌برد.در بیشتر موارد، یک چهره انتخاب می‌شود ولی مواردی نیز بوده که گروهی از افراد به دلیل تأثیری که داشته‌اند روی جلد «تایم» می‌روند.در سال ۲۰۱۷، زنانی که جنبش موسوم به «من هم» و یا MeToo را علیه آزار جنسی آغاز کردند عنوان شخصیت سال مجله «تایم» را گرفتند.

شخصیت سال لزوما شامل تأثیر مثبت نمی‌شود بلکه گاه کسانی را در برمی‌گیرد که به نوعی در سالی که گذشت جهان را تکان دادند و خبرساز شدند و این می‌تواند شامل تأثیر مخرب نیز بشود. مجله «تایم» به خاطر برخی از این انتخاب‌هایش بحث‌انگیز شده است.

به عنوان مثال در سال ۱۹۷۹ و در پی وقوع انقلاب اسلامی در ایران، این عنوان را به روح‌الله خمینی داد. هیتلر و استالین نیز از جمله انتخاب‌های جنجالی مجله «تایم» بوده‌اند.مجله «تایم» همچنین در فهرست سال ۲۰۲۱ از ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری ایران نیز در قسمت رهبران نام بردکریم سجادپور، پژوهشگر ارشد بنیاد صلح کارنگی، پروفایل رئیسی را نوشته و یادآور شده که حکومت ایران با به قدرت رسیدن رئیسی، به یک دیکتاتوری نظامی تحت رهبری سپاه پاسداران تبدیل شده است. در پروفایل او به نقش رئیسی در کشتار سال ۱۳۶۷ نیز اشاره شده است.در عین حال، نام نسرین ستوده، وکیل و فعال حقوق بشر نیز در این فهرست گنجانده شده بود. خانم ستوده بارها در زمان ریاست ابراهیم رئیسی بر قوه قضائیه زندانی شده بود.

برگزاری تجمع‌های اعتراضی در دانشگاه‌ها

بر اساس گزارش‌هایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده‌اند، امروز شنبه نیز در بسیاری از دانشگا‌ه‌ها تجمع‌های اعتراضی برگزار شده است.

گزارش‌ها از دانشگا‌ه‌های رازی کرمانشاه، تبریز، شیراز، صنعتی اصفهان، صنعتی شریف تهران، کردستان، گیلان و همچنین علم و صنعت، امیرکبیر، تربیت مدرس، الزهرا، علامه طباطبایی و دانشگاه بهشتی در تهران از تحصن، تجمع و سردادن شعار توسط دانشجویان خبر می‌دهند.

در همین حال اما علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی در سخنان خود در روز شنبه ۲۸ آبان (۱۹ نوامبر) بار دیگر اعتراضات مردم ایران را “اغتشاش” خواند.او گفت که حوادث جاری “مشکلاتی برای مردم و کسبه درست می‌کند” و افراد “در صحنه و پشت صحنه” این رویدادها را “حقیرتر” از آن خواند که “بتوانند به نظام آسیب بزنند.”رهبر جمهوری اسلامی رویدادهای جاری را “بساط شرارتی” قلمداد کرد که به گفته او، “بدون شک” جمع می‌شود و خواهان مجازات معترضان از سوی قوه قضائیه شد.همزمان با سرکوب خشن معترضین در دو ماه اخیر، بسیاری از مقامات جمهوری اسلامی معترضین را به انحاء مختلف تهدید کرد‌ه‌اند که بی‌ثمر بوده و اعتراضات بصورت شبانه‌روزی همچنان ادامه دارد.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله