روند بازداشت های غیرقانونی ادامه دارد

توصیف یک وکیل از وضعیت بازداشتی‌ها؛ بدعت‌هایی بی‌سابقه!

ملی مذهبیعلی مجتهدزاده، وکیل دادگستری روز چهارشنبه ۱۸ آبان‌ماه (۹ نوامبر) در گفت‌وگویی با خبرگزاری ایلنا با انتقاد از روند دادرسی و رسیدگی به پرونده بسیاری از بازداشت‌شدگان در جریان اعتراضات در ایران گفت: «اتفاقاتی که در خصوص نقض حقوق قانونی متهمان در این دوره از اعتراضات مشاهده کردیم، در هیچ دوره‌ای شاهدش نبودم.»

مجتهدزاده با اشاره به اینکه خانواده برخی از متهمان نمی‌توانند اطلاعاتی از پرونده فرزندان‌شان پیدا کنند و یا فاقد حق ملاقات و تماس با عضو زندانی خانواده‌ خود هستند، افزود: «این اتفاقات عجیب است.»

این وکیل دادگستری با انتقاد از عدم دسترسی بسیاری از بازداشت‌شدگان به وکیل گفت که در زندان تهران بزرگ، دادیار ناظر زندان و مسئولان زندان اجازه اخذ وکالت به وکلا را نمی‌دهند و در نتیجه، بسیاری از بازداشت‌شدگان ”حتی در دادگاه هم از حقوق قانونی خود برای دسترسی به وکیل مورد نظرشان محروم هستند.”مجتهدزاده گفت که اگرچه بسیاری از دستگیرشدگان در جریان اعترضات افرادی غیر سیاسی و ”از طبقات فرودست جامعه” هستند که از حقوق قانونی خود مطلع نیستند اما با این وجود، به وکلایی که درخواست ملاقات با این زندانیان را می‌دهند حتی اجازه ورود به زندان داده نمی‌شود.

به گفته او، این زندانیان باید اجازه داشته باشند با یک وکیل مشورت کنند و از زندان به وکیل‌شان زنگ بزنند.

او تاکید کرد: «حتی در سال ۸۸ هم مشاهده نکردیم برخی از این بدعت‌ها به این شکل اتفاق بیفتد زیرا آن سال‌ها ما به دادسرا و دادگاه‌ها مراجعه می‌کردیم، اما امروز از همین ابتدا می‌گویند وکیل نمی‌خواهیم یعنی رسما وکلاً را از پروسه دادرسی به طور کامل حذف می‌کنند.»

فشار بر وکلا در شهرهای مختلف

انتقادها و نگرانی‌ها از وضعیت زندانیان و محرومیت آنها از حقوق قانونی در حالی افزایش یافته که بسیاری از وکلا، خود زیر فشارهای امنیتی قرار دارند.از جمله یکی از آخرین موارد در این خصوص، مصطفی نیلی، وکیل دادگستری روز دوشنبه ۱۶ آبان‌ماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.

او جزو وکلای حقوق بشری به شمار می‌رود و تاکنون وکالت شماری از فعالان سیاسی و مدنی را برعهده داشته است. این نخستین بار نیست که مصطفی نیلی بازداشت می‌شود. او آخرین‌بار اواخر آذر ماه سال گذشته پس از بیش از چهار ماه بازداشت آزاد شده بود.از زمان آغاز اعتراض‌های ضدحکومتی در ایران، گزارش‌های متعددی از فشارهای امنیتی بر وکلا منتشر شده است.قاسم بعدی، امیر مهدی پور، نگین کیانی و سینا یوسفی در تبریز، بهاره صحرائیان جهرمی، علیرضا زارع، آستاره انصاری، مهدی صفری، محمد هادی جعفرپور، محمود طراوت‌روی و نازنین سالاری در شیراز از جمله وکلایی هستند که در هفته‌های اخیر بازداشت شدند و همچنان در زندان به سر‌می‌برند.
این در حالی است که شماری از وکلا، از زمان پیش از آغاز اعتراض‌های جاری در ایران نیز به دلایل مختلف با احکام حبس، روانه زندان شدند و همچنان نیز در زندان، محبوس هستند. از جمله این وکلا می‌توان به امیرسالار داووی و محمد نجفی اشاره کرد.

مطالب مرتبط

تا روز هفتم جنگ، ۱۶ درصد موشک‌های ایران از سامانه‌های پدافند عبور کردند

اگرچه خسارات وارده به مناطق مسکونی در جریان حملات موشکی ایران، در اسرائيل آزادانه گزارش می‌شود، اما، زمزمه‌هایی در درون این کشور درباره اصابت موشک‌ها به اهداف نظامی شنیده می‌شود

علی خامنه‌ای در سومین پیام تصویری خود ۲۳ بار از واژه ایران و 7 بار از واژه جمهوری اسلامی استفاده کرد

رهبر جمهوری اسلامی پس از چند هفته غیبت در جریان جنگ ایران و اسرائیل، در مراسم عزاداری شب عاشورا در حسینیه بیت رهبری ظاهر شد. او از مداح خواست تا نوحه "ای ایران" را که بر اساس ترانه مشهور محمد نوری ساخته شده، اجرا کند

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

مطالب پربازدید

مقاله