حمله ترکیه به شمال سوریه

ترامپ دستور لغو تحریم‌های ترکیه را داد

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، می‌گوید که دستور داده است تا تحریم‌های وضع‌شده علیه ترکیه لغو شوند. این تحریم‌ها به واسطه حمله نظامیان ترکیه و شبه‌نظامیان اسلامگرای تحت حمایت آن وضع شدند.

به گزارش بی‌بی‌سی، خبر رفع تحریم‌های ترکیه پس از ملاقات طولانی رجب طیب اردوغان و ولادیمیر پوتین، روسای جمهور ترکیه و روسیه، و توافق آنها برای تمدید آتش‌بس در شمال سوریه اعلام می‌شود.

نیروهای دموکراتیک سوریه، ائتلافی به محوریت نیروهای کرد که کنترل مناطق وسیعی در شمال و شرق سوریه را داشت، متحد اصلی آمریکا در جنگ علیه گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) بود. تصمیم آقای ترامپ برای خروج نظامیان آمریکایی از شمال سوریه به طور گسترده به عنوان چراغ سبز به حمله ترکیه و تنها گذاشتن کردها در برابر آنها تلقی شده است.

آقای ترامپ امروز گفت: “بگذارید دیگران بر سر این شن‌های سال‌های سال خونین بجنگند.”

او گفت: “تحریم‌ها برداشته می‌شود مگر آنکه اتفاقی بیفتد که از آن راضی نباشیم.”

هفته گذشته و در واکنش به حمله ترکیه به شمال سوریه، آمریکا سه وزیر ترکیه را تحریم کرد و تعرفه واردات فولاد از این کشور را بالا برد.

دونالد ترامپ روز چهارشنبه گفت “شمار اندکی” از نیروهای آمریکایی را در سوریه نگه خواهد داشت تا از تاسیسات نفتی محافظت کنند.

آقای ترامپ می‌گوید ترکیه به او تضمین داده که عملیات نظامی در منطقه را متوقف می‌کند و همچنین توافق آتش‌بس موقت فعلی را دائمی خواهد کرد.

ترکیه عملیات خود را با هدف اعلام‌شده ایجاد یک منطقه امن با عمق ۲۰ تا ۳۰ کیلومتر در خاک سوریه آغاز کرد.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله