ایهود باراک:ایران غنی سازی 20 درصدی را متوقف کند

تعطیلی فردوی قم،خروج اورانیوم غنی شده از ایران ؛ طرح اوباما برای مذاکرات هسته ای

ایهودباراک وزیر دفاع اسرائیل در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی ان ان در سخنانی تهدید آمیز تاکید کرد کشورهای جهانی باید ایران را به توقف غنی سازی 20 درصدی اورانیوم به عنوان اولویت نخست راضی کنند.

این در حالی است که مقامات اسرائیلی در گذشته تاکید کرده بودند هر گونه غنی سازی اورانیوم چه در بالا و چه در حد پایین باید متوقف شود و حتی سوخت انبار شده در ایران نیز باید نابود شود.اما دیپلمات های غربی تاکید کردند که گروه 1+5 از ایران خواهد خواست غنی سازی اورانیوم تا سطح 20 درصد را تعطیل کند . باراک اوباما در ادامه مصاحبه خود با فرید زکریا تاکید کرد ما به دوستان آمریکایی و اروپایی خود گفته ایمدر انتظار موفقیت مذاکرت هستیم و باید به صورت صریح از ایران بخواهدی غنی سازی اورانیوم را متوقف کند.

به گزارش هاآرتص  با این حال دیپلمات ها غربی تاکید کرده اند این درخواست به این معنا نیست که حق ایران در غنی سازی اورانیوم در سطح 3/5 درصد به رسمیت شناخته شود. باراک در مصاحبه با «سی ان ان» گفت: «در مذاکراتی که آغاز می شود، ايران بايد موظف شود که تمامی تاسيسات اتمی خود را به روی ناظران آژانس بين المللی انرژی اتمی بگشايد».

این خبرها در حالی منتشر می شود که روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی از طرح اوباما رئیس جمهور آمریکا برای مذاکرت هسته ای پرده برداشت.

بر اساس اين طرح، آمريکا و کشورهای اروپايی از ايران می خواهند که تاسيسات هسته ای غنی سازی «فردو» در قم را برچيند و تمامی اورانيومی را که تا کنون در همه تاسيسات ايران غنی کرده است، به خارج بفرستد و فعاليت های غنی سازی اورانيوم خود و توليد سوخت هسته ای را نيز کاملاً متوقف کند.

 

 

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله