از سوی دبیر کل سازمان ملل متحد

مامور تحقیق پیرامون اتهام کاربرد اسلحه شیمیایی در سوریه تعیین شد

دبیرکل سازمان ملل مامور تحقیق پیرامون اتهام کاربرد اسلحه شیمیایی در سوریه را تعیین کرده است.

شب گذشته، سخنگوی بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد، اعلام کرد “آکه سلستروم” کارشناس تسلیحات کشتار جمعی از سوی دبیرکل مامور شده است تا اتهام استفاده از اسلحه شیمیایی در سوریه را مورد بررسی قرار دهد.

مامور تحقیق سازمان ملل در واکنش به درخواست دولت سوریه تعیین‌می شود که مخالفان مسلح حکومت این کشور را به استفاده از اسلحه شیمیایی در شهرکی در نزدیکی شهر جنگ زده حلب متهم کرده است.

به گزارش تابناک و به نقل از بی بی سی، در حالی که بین اعضای دایم شورای امنیت سازمان ملل در مورد حمایت از دولت و مخالفان در سوریه اختلاف نظر عمیق وجود دارد، ظاهرا دبیرکل سازمان ملل تصمیم گرفته است که ریاست هیات تحقیق را به کارشناسی از یک کشور غیر عضو محول کند.

سخنگوی دبیرکل سازمان ملل گفته است که آقای سلستروم “یک محقق برجسته با سابقه‌ای قوی در زمینه خلع سلاح و امنیت بین‌المللی است” اما مشخص نکرده که هیات تحقیق به ریاست او از چه کسانی تشکیل خواهد شد.

روز گذشته، نماینده روسیه در سازمان ملل گفت که از این کشور خواسته نشده است تا کارشناسانی را برای عضویت در هیات تحقیق پیرامون کاربرد اسلحه شیمیایی در سوریه معرفی کند و افزود که “به احتمال زیاد” روسیه در این هیات عضویت نخواهد داشت.

آکه سلستروم از جمله سربازرس‌های عضو کمسیون ویژه سازمان ملل – یونسکام – در دهه ۱۹۹۰ بود که ماموریت تحقیق در زمینه برنامه‌های تسلیحات میکروبی وشیمیایی حکومت صدام حسین، رئیس جمهوری سابق عراق را برعهده داشت.

وی در سال ۲۰۰۲ نیز به عنوان عضو گروه نظارت، راست آزمایی و بازرسی سازمان ملل – یونموویک – برای بررسی وجود تسلیحات کشتار جمعی به عراق بازگشت. این هیات نشانه‌ای از فعالیت حکومت عراق در این زمینه پیدا نکرد، با اینهمه، اتهام تلاش عراق برای دستیابی به این نوع جنگ افزارها زمینه ساز حمله نظامی نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا به آن کشور در سال ۲۰۰۳ شد.

سخنگوی دبیرکل سازمان ملل تاکید کرده است که حیطه ماموریت آقای سلستروم “تحقیق شیمیایی و نه تحقیقات جنایی” خواهد بود. به این ترتیب، وی صرفا به مساله استفاده یا عدم استفاده از تسلیحات شیمیایی خواهد پرداخت و در صدد تشخیص عامل احتمالی کاربرد چنین تسلیحاتی برنخواهد آمد.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله