کاهش ۱۸ درصدی ورود آب به مخازن سدها نسبت به سال گذشته

هشت سد مهم کشور در وضعیت بحرانی

در نیمه نخستین ماه از فصل پاییزی که فصلی کم‌بارش و خشک پیش‌بینی شده، ذخیره آب در ۸ سد مهم تأمین آب شرب کشور به زیر ۲۰ درصد رسیده است.بررسی آمار رسمی منابع آب کشور نشان می‌دهد که از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۶ مهرماه، ۳۷۰ میلیون مترمکعب ورودی آب به سدهای کشور بوده که این رقم نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل، ۲۷ درصد کاهش داشته است.
سدهای کشور

در نیمه مهرماه، میزان آب ذخیره شده در سدهای کشور به ۱۸ میلیارد و ۵۷۰ میلیون مترمکعب رسیده که نسبت به زمان مشابه سال قبل، تقریبا بدون تغییر است. با این حساب، حدود ۳۶ درصد ظرفیت مخازن سدهای کشور پُر و حدود ۶۴ درصد این ظرفیت خالی است.

نگاهی به وضعیت سدهای مهم تأمین آب شرب کشور حاکی از کم‌آبی چندین سد بزرگ است به طوری‌که ۸ سد مهم، کمتر از ۲۰ درصد ذخیره آب دارند.

مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور افزود: بررسی وضعیت ورودی سدهای کشور نشان می‌دهد که ورودی به مخازن در سال آبی جاری به ۶۰۰ میلیون مترمکعب رسیده که نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته ۱۸ درصد کاهش دارد.”فیروز قاسم‌زاده” گفت: میزان پرشدگی سد زاینده‌رود در استان اصفهان، سدهای استان تهران، سدهای استان خوزستان و سدهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه در شرایط فعلی به ترتیب حدود ۱۲درصد، ۱۹ درصد، ۴۴ درصد و ۳۰ درصد است.​

با توجه به پیش‌بینی هواشناسی مبنی بر کم‌بارشی فصل پاییز ۱۴۰۱ و به‌تبع آن کاهش ورودی‌ها به مخازن سدها، صرفه‌جویی در مصرف آب ضروری است.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله