هزاران کودک بدون امکان حضور در مدرسه

۳۰ هزار کودک محروم از تحصیل در ایران با بهانه معلولیت

ملی مذهبی _ معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش اعلام کرد بر اساس اعلام سازمان بهزیستی حدود ۳۰ هزار دانش‌آموز دارای معلولیت امکان تحصیل در مدارس ابتدایی را ندارند.

معاون وزیر آموزش و پرورش در گفتگو با خبرگزاری دولتی ایرنا اعلام کرد که در حدود ۳۰هزار نفر از آمار کل کودکانی که از تحصیل در دوره ابتدایی بازمانده‌اند، کودکانی هستند که به دلیل معلولیت شدید، امکان رفتن به مدرسه را ندارند و قادر نیستند به درس خواندن ادامه دهند.

معصومه نجفی پازوکی در این گفت‌وگو اظهار داشت که آمار کودکان بازمانده از تحصیل، در ابتدا با بررسی آمار از طریق فهرست سیدا و ثبت‌احوال، حدود ۲۰۰ هزار نفر را نشان می‌داد.
در عین حال، معاون وزیر آموزش و پرورش مدعی شد که “این عدد ۲۰۰ هزار نفر واقعی نیست” و “تعداد بسیاری از این افراد به دلیل مشکل در ثبت سیدا در این آمار ۲۰۰ هزار نفر قرار گرفته بودند” و “تعدادی دیگر فوت شده‌اند و والدین این موضوع را اعلام نکرده بودند.”

با وجود آنکه رسانه‌های ایران پیشتر اعلام کرده بودند دستکم ۲۰۰ هزار دانش‌آموز بازمانده از تحصیل در ایران وجود دارد، معصومه نجفی پازوکی، معاون وزیر آموزش و پرورش، با رد این آمار گفته که آمار کلی دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل در این مقطع ۱۴۰ هزار نفر است.

معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش دولت ابراهیم رئیسی در ادامه اظهار داشت که ایران “در مقطع ابتدایی بالای ۹۸ درصد پوشش تحصیلی دارد”. او در پاسخ به پرسشی در خصوص بازماندگی از تحصیل در میان دختران عشایر و روستایی، افزود که دختران مناطق محروم، روستایی و عشایر که از سوی خانواده اجازه تحصیل را ندارند نیز جزء بازماندگان از تحصیل محسوب می‌شوند.

به گفته او: «این دختران تا کلاس ششم را می‌توانند در مدارس خود درس بخوانند اما ممکن است که متوسطه اول از نظر مسافتی با آن‌ها بسیار فاصله داشته باشد و حساسیت‌هایی ایجاد شود که خانواده‌ها اجازه ندهند که دختران به مدرسه بروند.»

این مقام آموزش و پرورش علت این اختلاف آمار را با «نواقص سامانه ثبت احوال» مرتبط دانست. او فزود برخی دانش‌آموزان به دلیل «مهاجرت»،‌ برخی به دلیل «فوت» و برخی نیز «به دلیل معلولیت خاصی امکان ادامه تحصیل نداشتند». با این حال معاون وزیر آموزش و پرورش به دلایل بازماندن از تحصیل دانش‌آموزان معلول اشاره‌ای نکرد.

بر اساس آمارهای منتشر شده از سوی وزارت آموزش و پرورش در مهر ماه سال ۱۴۰۱، نزدیک به ۹۰۰ هزار دانش‌آموز بازمانده از تحصیل در ایران وجود دارد که بیش از ۲۰۴ هزار مورد از آن‌ها مربوط به بازماندگان از تحصیل در دوره ابتدایی هستند.

این سخنان در حالی بیان شده کهحذف ردیف بودجه «قانون معلولان در بودجه سال ۱۴۰۲» توسط دولت سیزدهم جمهوری اسلامی باعث بروز مشکلات زیادی برای افراد دارای معلولیت شده است. در روزهای گذشته خانواده شهروندان معلول چند تجمع اعتراضی را به دلیل عدم رسیدگی به مطالباتشان برگزار کرده‌اند.

مهم‌ترین درخواست خانوادهٔ این شهروندان اجرای ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان پس از شش سال است. این ماده مبتنی بر پرداخت کمک‌هزینهٔ معیشتی به معلولان شدید و خیلی شدید به میزان حداقل دستمزد سالانه است.
از جمله پیامدهایی که این معضل به همراه دارد، وقت‌گذرانی کودکان بازمانده از تحصیل در خیابان‌ها و مکان‌های نامناسب برای سن کودکان اعلام شده که به گفته کارشناسان، می‌تواند “ناهنجاری و آسیب‌های اجتماعی در جامعه را افزایش دهد.”

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله