بزرگترین مانور هوایی تاریخ در خلیج فارس با همکاری امریکا و کشورهای عربی:

۲۰۰ جنگنده و دو ناو هواپیمابر در خلیج فارس

روزنامه کویتی الوطن در گزارشی به جزئیات مانور نظامی هوایی بزرگ در بحرین و اهدف آن پرداخت.

 بر اساس این گزارش، ۲۰۰ جنگنده از آمریکا و ۴ کشور جنوب خلیج فارس در این مانور حضور دارند. این بزرگترین مانور هوایی است که تاکنون در خلیج فارس برگزار شده است.

این درحالی است که ایران نیز از دیگر سو اعلام کرده است به زودی بزرگترین مانور دریایی خود را با مشارکت همزمان ارتش و سپاه برگزار خواهد کرد.

بر اساس گزارش روزنامه الوطن در این مانور که از روز ۸ آوریل (۲۰ فروردین) آغاز شده و تا۱۵ آوریل (۲۷ فروردین) ادامه دارد ، عملیات فرضی بازگشایی تنگه هرمز انجام می شود.

به گزارش عصر ایران حدود ۱۰۰ هواپیمای جنگی از دو ناو هواپیمابر آمریکایی یو بی اس اینترپرایزو یو اس اس ابراهام لینکونو ۱۰۰ جنگنده نیز از کشورهای عربستان سعودی، امارات، کویت و بحرین دراین مانور حضور دارند.

پایگاه هوایی شیخ عیسی در بحرین با توافق کشورهای جنوب خلیج فارس و آمریکا به عنوان میزبان این مانور بزرگ انتخاب شده است.

دیگر اهداف این مانور به طور رسمی اعلام نشده اما سایت صهیونیستی دبکانزدیک به منابع نظامی تل‌آویو به نقل از منابع آگاه در این باره چنین می گوید:

۱تمرین عملیاتی بازگشایی کانال هرمز در هنگام بستن احتمالی این تنگه توسط ایران.

۲تمرین منع حملات هوایی و دریایی ایران علیه تاسیسات نفتی و اسکله های صادرات نفت کشورهای امارات، عربستان، بحرین و کویت.

۳تمرین میزان هماهنگی میان نیروهای هوایی و دریایی ارتش آمریکا و ارتش های امارات، عربستان، بحرین و کویت.

این مانور پس از مانور هوایی «نوبل دینا ۱۲ » در دریای مدیترانه برگزار می شود. در این مانور، جنگنده های آمریکا، یونان و اسرائیل حاضر بودند.

همچنین جنگنده های اسرائیلی در مسیر پروازی تا جزیره کریت یونان به مسافت۱۲۰۰ کیلومتر، در حین پرواز، سوختگیری کردند.

جمهوری اسلامی بارها تهدید کرده است در صورت تحریم نفتش، تنگه هرمز را می بندد. تنگه هرمز شاهراه اصلی عبور نفت خام تولیدی کشورهای حاشیه خلیج فارس به سمت بازارهای جهانی است.

پیش از این خبرگزاری رسمی بحرین نوشته بود که کشورهای پاکستان وترکیه هم در این مانور هوایی مشارکت دارند.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله