یک شرکت اسپانیایی متهم به قاچاق «تجهیزات هسته‌ای» به ایران شد

خبرگزاری رویترز روز دوشنبه، ۶ آذرماه از قاچاق دستگاه‌هایی توسط یک شرکت اسپانیایی به ایران خبر داده است که احتمالا در برنامه هسته‌ای ایران کاربرد دارد.

بر اساس این گزارش، اداره مالیات اسپانیا روز دوشنبه گفته است که یک شرکت اسپانیایی در باسک، با همکاری یک شرکت پوششی در ترکیه، هفت دستگاه که در توربین نیروگاه‌های انرژی کاربرد دارد، به ایران فروخته است.

به گزارش رادیوفردا، یک منبع آگاه در این زمینه به رویترز گفته است که شرکت «او ان‌ای الکترو-اروسیون» اسپانیا در این معامله دست داشته است.

بنا بر این گزارش، محموله‌های یاد شده به ارزش یک میلیون یورو به ایران فروخته شده و بر اساس بررسی‌های نهاد مالیاتی، این دستگاه‌ها در برنامه هسته‌ای کاربرد دارد.

رویترز می‌نویسد که شرکت یاد شده در سپتامبر سال ۲۰۰۹  از  فروش خنک‌کننده صنعتی به ایران منع شده بود، اما سپس با استفاده از یک شرکت واسطه‌ای و پوششی در ترکیه که توسط ایرانی‌ها راه‌اندازی شده بود، توانست گمرک اسپانیا را فریب دهد. محموله‌ها ابتدا به استانبول و سپس به ایران منتقل شده است.

اداره مالیات اسپانیا ۱۳ نوامبر به دفتر این شرکت وارد شده و اسناد مربوط به این موضوع را خارج کرده و در حال بررسی این اسناد است.

بر اساس این گزارش، اداره مالیات اسپانیا از اوایل سال جاری به فعالیت‌های این شرکت مشکوک شده بود.

اداره مالیات گفته است که هنوز کسی در این رابطه بازداشت نشده، اما کسانی که مسئول این داد و ستد باشند، ممکن است به حبس و جریمه‌ای نزدیک به ۶ میلیون یورو محکوم شوند.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله