خبرگزاری فارس مدعی شد؛

گسیل ناوگان نیروی دریایی به دومین تنگه استراتژیک عبور انرژی در دنیا

ارتش جمهوری اسلامی ایران بیست‌وچهارمین ناوگروه خود را طی ماموریتی 3 ماهه پس از عبور از کانال سوئز به دریای مدیترانه اعزام می‌کند.

خبرگزاری فارس با اعلام این خبر مدعی شد، ارتش جمهوری اسلامی ایران در نظر دارد در تنگه مالاکا، دومین تنگه استراتژیک دنیا از حیث عبور نفت، حضور یابد.

 بنا بر این گزارش ناو‌های ارتش جمهوری اسلامی ایران در روزهای آینده و در قالب بیست ‌و چهارمین ناوگروه اعزامی به مدت 3 ماه به ماموریت دریاهای دوردست اعزام شده و در شمال اقیانوس هند، خلیج عدن، تنگه باب‌المندب، دریای سرخ، کانال سوئز و دریای مدیترانه به گشت‌زنی می‌پردازند و حتی تا کشورهای جنوب شرق آسیا نیز تردد خواهند کرد.

این خبرگزاری دراین باره نوشت:« با این حساب نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، که امروز بیست و سومین ناوگروه اعزامی خود را در ماموریت خلیج عدن و تنگه باب‌المندب دارد، در ماموریت جدید خود راهی سواحل جنوب شرق آسیا خواهد شد که دومین منطقه استراتژیک نفتی جهان (بعد از تنگه هرمز) در آنجا واقع شده است یعنی تنگه مالاکا.

 تنگهٔ مالاکا (که در کنار تنگه‌های هرمز و باب المندب مهمترین مثلث تجارت دریایی جهان را تشکیل می‌دهند)، آب‌راهی درمیان سوماترا و شبه‌جزیره مالایاست که دریای آندامان در اقیانوس هند را به دریای چین جنوبی در اقیانوس آرام متصل می‌کند و کشور سنگاپور نیز در جنوبی‌ترین نقطه این تنگه واقع شده است.

 نام این تنگه برگرفته از نام بندر مالاکا در مالزی است که در سده‌های 16 و 17 میلادی از اهمیت به‌سزایی برخوردار بود.

 این تنگه با 800 کیلومتر طول، بین 50 تا 320 کیلومتر عرض دارد که باریکترین قسمت آن در جنوب تنگه واقع شده و به سمت شمال عریض‌تر می‌شود.

 تنگه مالاکا یکی از مهمترین گذرگاه‌های دریایی جهان شناخته می‌شود و از مهمترین بندرهای آن می‌توان به بندر بِلاوان در اندونزی و بندرهای ملاکا و پِنانگ در مالزی اشاره کرد.

 بنا بر برخی آمار متشر شده، نزدیک به یک چهارم از محموله‌های نفت خام دنیا از این تنگه عبور می‌کنند که پس از تنگه هرمز مهمترین شاهراه حمل و نقل دریایی نفت در دنیا بشمار می‌رود.»

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله