اوباما در دیدار با نتانیاهو:

گزینه نظامی علیه ایران همچنان روی میز است

باراک اوباما، رئیس‌جمهور ایالات متحده، در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل که به واشنگتن سفر کرده است، گفت گزینه نظامی در مواجهه با ایران هنوز به قوت خود باقی است.

به گزارش بی بی سی آقای اوباما گفت آمریکا راه دیپلماتیک و مذاکره را درباره ایران انتخاب کرده، اما گفت: “ما با چشم‌های باز وارد این مذاکرات می‌شویم. ما باید ببینیم که آنها در این زمینه واقعا جدی هستند و می‌خواهند مطابق قواعد و معیارهای بین‌المللی رفتار کنند.”

رئیس‌جمهور آمریکا گفت که ایالات متحده در مواجهه با ایران همچنان همه گزینه‌ها را مدنظر دارد و به ویژه تصریح کرد که گزینه نظامی علیه ایران به قوت خود باقی است.

این اظهارات پس از آن صورت می‌گیرد که روسای جمهور ایران و آمریکا پس از بیش از سه دهه قطع رابطه با یکدیگر تلفنی صحبت کردند. با انتخاب حسن روحانی به ریاست‌جمهوری خوش‌بینی‌هایی نسبت به حل مشکلات ایران و آمریکا و همچنین برطرف شدن بن‌بست مساله هسته‌ای ایران به وجود آمده است.

بنیامین نتانیاهو در دیدار امروز با آقای اوباما گفت آمریکا و دیگر کشورهای غربی نباید تحت تاثیر اظهار دوستی حسن روحانی، رئیس‌‎جمهور ایران قرار بگیرند.

نتانیاهو پیش از این رئیس‌جمهور جدید ایران را “گرگی در لباس میش” توصیف کرده بود. او پیش از این سفر گفته بود می‌خواهد “ترفند شیرین‌زبانی” حسن روحانی را برملا کند.

نخست‌وزیر اسرائیل درباره آنچه او ابعاد نظامی برنامه هسته‌ای ایران خواند هشدار داد و گفت تحریم‌های اقتصادی علیه ایران همچنان باید برقرار بمانند.

باراک اوباما گفت این تحریم‌های اقتصادی بوده که باعث تغییر لحن ایران شده است اما تاکید کرد که حسن روحانی، رئیس‌‎جمهور ایران، باید سخنان آشتی‌جویانه خود را با اقدامات عملی همراه کند.

مناسبات واشنگتن و تل‌آویو در دوره آقای اوباما با سردی نسبی همراه بوده و دولت راست‌گرای نتانیاهو با تردید به سیاست‌های آقای اوباما نگریسته است.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله