سرکوب دانش آموزان توسط نیروهای امنیتی و نظامی

گزارش‌ها از حمله نیروهای لباس شخصی به دبیرستانی در اردبیل و بازداشت و مجروح شدن دانش‌آموزان 

چهارمین هفتۀ اعتراضات ایران در حالی به پایان می‌رسد که اخبار منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، حاکی از برقراری جو امنیتی در شب گذشته در شهرها و مناطقی همچون تهران، سقز و اهواز بوده که کانون اعتراضات چهار هفتۀ اخیر محسوب می‌شوند.

بنا بر مشاهدات شهروندان، در برخی جاده‌های اصلی منتهی به این شهرها نیز ایست‌های بازرسی دایر شده است.

با وجود تشدید تدابیر امنیتی از سوی حکومت، اعتراضات مردمی به اشکال مختلف، از برگزاری تجمع و سردادن شعارهای ضدحکومتی گرفته تا دیوار نویسی و حضور در اماکن عمومی بدون حجاب همچنان ادامه دارد.

بر اساس گزارش شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران می‌گوید که نیروهای لباس شخصی پس از آنکه دانش‌آموزان دختر دبیرستان شاهد اردبیل روز گذشته دست به اعتراض زدند به این مدرسه یورش برده و پس از ضرب و جرح دانش‌آموزان، شماری را بازداشت کردند.

طبق خبر منتشر شده در کانال تلگرامی این شورا، نیروهای لباس شخصی به برخی از والدین دانش‌آموزان هم حمله کردند. 
این نهاد به نقل از شاهدان عینی گزارش کرد ۱۰ نفر از دانش‌آموزان زخمی برای مداوا به بیمارستان منتقل شدند. 

طبق این گزارش، هفت نفر از دانش‌آموزان نیز با همکاری مدیر مدرسه به نیروهای امنیتی تحویل داده شدند و از محل نگهداری آن‌ها خبری وجود ندارد.
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران ابتدا اعلام کرد که یکی از دانش‌آموزان مجروح بر اثر خونریزی داخلی جان خود را از دست داده است اما این مطلب پس از مدتی از خبر کانال تلگرامی این نهاد حذف شد. 

طبق گزارش‌ها روز پنجشنبه ٢١ مهر ماه، بعد از آنکه تعدادی از دانش‌آموزان دختر دبیرستان “شاهد” در اردبیل، دست بە اعتراض و سر دادن شعار کردند، نیروهای لباس شخصی بە دانش‌آموزان این مدرسە حملە کردند و آنها را مورد ضرب و شتم قرار دادند.

کانال تلگرامی شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی، در گزارشی به نقل از شاهدان عینی، خبر دادە کە در اثر این حمله “نزدیک به ۱۰ نفر از دانش‌آموزان زخمی شده‌‌اند و برای مداوا به بیمارستان فاطمی منتقل شده‌اند.”

این کانال تلگرامی همچنین گفتە کە “یک دانش آموز در بیمارستان فاطمی بر اثر خونریزی داخلی جان خود را از دست داده است.”

در ادامه گزارش شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی آمده کە “٧ دانش‌آموز با همکاری مدیر مدرسه، به نیروهای امنیتی تحویل داده شده‌اند، که هیچ گونه خبری از محل نگه‌داری آنان وجود ندارد.”

مدیرکل امنیتی استانداری اردبیل تکذیب کرد

با این حال علی محبوبی‌پور، مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری اردبیل در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، گفت: «این ادعا کاملا تکذیب می‌شود و به هیچ وجه صحت ندارد.»
وی مدعی شد «روز پنجشنبه مدارس اردبیل تعطیل بوده و اساسا دانش‌آموزی در مدارس حضور نداشته که مورد ضرب و شتم قرار گیرد.»
این سخنان در حالی مطرح می‌شود که ویدئوهایی در این ارتباط در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که به این اتفاق نسبت داده شده‌اند. در این ویدئوها  شلوغی و حضور آمبولانس در یک مدرسه قابل تشخیص است. 

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله