کورش زعیم به دادگاه احضار شد

کورش زعیم، از رهبران پيشين جبهه ملی ايران، به دادگاه انقلاب احضار شد.

به گزارش جرس وی در صفحه فیس‌بوک شخصی‌اش با اعلام این خبر نوشته است: طبق احضاریه شماره 9210100276200073 مورخه 92/09/24، باید در ظرف سه روز به بازپرسی 2 دادگاه انقلاب در زندان اوین برای “آخرین دفاع” حاضر شوم.

کورش زعیم در سال ۱۳۸۵، به علت مواضع سیاسی خود ۴۷ روز را در انفرادی بازداشتگاه ۲۰۹ زندان اوین گذراند. درتیرماه سال ۱۳۸۸، پس از اعتراضات مردم ایران به نتایج انتخابات ریاست جمهوری (۱۳۸۸) ۹۱ روز در انفرادی بند ۲۰۹ اوین زندانی و در بهمن سال ۱۳۸۹، در آستانه اعتراضات جنبش سبز در ۲۵ بهمن ۱۳۸۹، به علت مصاحبه‌های انتقاد آمیز خود ۲۷ روز دیگر را نیز در انفرادی بند 209 اوین زندانی شد.

شعبهٔ ۱۴ دادگاه انقلاب اسلامی تهران، به ریاست قاضی ماشاءالله احمدزاده، کورش زعیم را به دلیل «اقدام علیه امنیت ملی، فعالیت تبلیغی علیه نظام و تجمیع پرونده‌های دستگیری و زندان در سال‌های 1361، ۱۳۸۵، ۱۳۸۸ و ۱۳۸۹ در فروردین ماه ۱۳۹۱، به سه سال حبس تعلیقی و پنج سال محرومیت از فعالیت‌های سیاسی و رسانه‌ای محکوم کرد که «نظر به کهولت سن متهم» این حبس به مدت پنج سال تعلیق شده‌است.

کورش زعيم از اعضای شورای مرکزی رهبری جبهه ملی ايران و عضو کميته اجرایی آن بود که نزديک به سه سال پيش از سمت خود استعفا کرد.

او همچنين از بنيان‌گذاران و دبير سياسی سازمان “همبستگی برای دموکراسی و حقوق بشر در ايران” است که سه سال پيش اعلام موجوديت کرد.

وی در زمينه فرهنگی نيز فعال است و از اعضای هيأت امنای “بنياد ميراث پاسارگاد” و مسئول بخش مهندسی کميته بين‌المللی نجات پاسارگاد بوده است.

او، همراه با گروهی از مهندسان ايرانی، نخستين اسناد مربوط به خطرات ناشی از آبگيری سد سيوند را از طريق کميته بين‌المللی نجات پاسارگاد منتشر کرد.

کورش زعيم به‌ نويسندگی و ترجمه نيز می‌پردازد و يکی از ترجمه‌های او زندگی کورش، پادشاه ايرانی به قلم گزنفون، تاريخ‌نويس يونان باستان، است.

مطالب مرتبط

شاید از نگاه ایران رفع تحریم‌ها انگیزه‌ کافی برای ورود به مذاکره باشد

بنابر ارزیابی‌های اولیه اروپا، اگرچه حملات اولیه آمریکا به تاسیسات فردو، نطنز و اصفهان آسیب‌های جدی وارد کرده، اما نتوانسته است که برنامه هسته‌ای ایران را «کاملا نابود» کند

تعلیق همکاری تهران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی

ترامپ می‌گوید ایران بازرسی از فعالیت‌های هسته‌ای خود را نپذیرفته و با توقف غنی‌سازی اورانیوم موافقت نکرده است. رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در دیدار آتی خود با نتانیاهو در کاخ سفید درباره این موضوع گفت‌وگو خواهد کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: مذاکرات پایان برنامه هسته‌ای ایران باید آغاز شود

جمهوری اسلامی ایران دسترسی بازرسان آژانس را محدود کرده و هم‌اکنون نیز گروهی از بازرسان آژانس که در ایران هستند، اجازهً ورود به سایت‌های هسته‌ای برای ارزیابی دقیق خسارت ناشی از حملات جنگ ۱۲ روزه را ندارند.

مطالب پربازدید

مقاله